Archieffoto ©NUUS

Na oproep Open VLD Zottegem: focus stad Zottegem op augustuskermis en kermissen in deelgemeenten

Oppositiepartij Open VLD Zottegem had het stadsbestuur eerder deze week opgeroepen, lees meer via deze link, om eventueel toch nog iets op poten te zetten tijdens het pinksterweekend en vroeg ook om op tijd te beginnen met de voorbereidingen met de activiteiten in de zomermaanden. We vroegen schepen van Feestelijkheden Evelien De Both (N-VA) om een reactie.

“Het stadbestuur juicht alle initiatieven toe die bijdragen tot de heropleving van het sociale leven”, aldus De Both. “Zoals te verwachten viel, was het te vroeg om een kermis te organiseren tijdens het Pinksterweekend. Wat het voorstel betreft om tijdens het pinksterweekend de reeds bestaande terrasuitbereidingen nogmaals te vergroten, lijkt mij persoonlijk niet aangewezen aangezien er m.i. niet meer volk naar het centrum zal komen afgezakt omdat het in normale tijden kermis zou zijn. Bovendien zijn de weergoden ons dit weekend niet erg gunstig gezind. Onze focus ligt dan ook volop bij de organisatie van de augustuskermis, die hopelijk wel zal kunnen plaatsvinden. Wij zullen deze, alsook de kermissen in de deelgemeenten, ten volle ondersteunen binnen het kader van de federale maatregelen.”