Sinksenkermis werd fel gemist

2022 wordt triple topeditie

Het vermaledijde coronavirus heeft er voor gezorgd dat de Sinksenkermis in Oosterzele net zoals vorig jaar werd afgelast. Met spijt in het hart zagen het Sinksencomit é en het gemeentebestuur zich genoodzaakt om ook de kermis 2021 op te doeken. Het heeft niet alleen het hart van voorzitter Wim Magerman, het Sinksencomit é, maar ook het hart van Con Animo, de organisatoren, de caf és maar ook de rasechte Oosterzelenaars en de duizenden bezoekers gedeukt. Het sociaal contact, het geluid van de kermisattracties, de muziek, de mensen die er komen aanwaaien, het geroezemoes, de (kermis)pinten en die typische kermissfeer werden fel gemist. Het is de romantiek van de kermis, van de vriendschap, van de gedachte dat iedereen eens een vluchtplaats nodig heeft, een kermis om te ontspannen. We snakken collectief naar onze vrijheid. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

In de loop der jaren is Sinksenkermis in Oosterzele uitgegroeid tot een massaal volksfeest. Triest om zien, dit jaar geen mens in het Dorp, het epicentrum van de Oosterzeelse Feesten, lag er leeg, verlaten, kil en troosteloos bij. Wat hebben wij dat klote coronavirus, die ‘Onzichtbare Vijand’ vervloekt. Toegegeven, het weer zat niet mee, op Pinsterzondag was het weliswaar zonniger en droger, geenszins lentetemperaturen, maar het had zeker de kermispret niet kunnen bederven. De duizenden bezoekers hebben hun zesdaagse kermis al twee jaar op rij moeten missen. Hun favoriete kermis, waar jong en minder jong meer dan eens klinken met een fris pintje in de hand. Sinksenkermis, waar telkens zes dagen aan een stuk een positieve vibe hangt. Wat hebben we die vrolijke drukte gemist.

 

Het Sinksencomit é had een stomende affiche klaargestoomd met optredens van De Helaasheid der Zingen, instaporkest Con Animo, fanfare Vrije Kunstkring Brakel, De Toape Geraapte, The Green Onions, Dirk Van De Velde, The Oakfield Band, Marcoff, Dirk Bauters & Vanessa Chinitor, deejays, schieting, wielerwedstijden, tapbiljarttornooi, rommelmarkt, kermisontbijt, markt Oosterzeelse handelaars, kinderanimatie, spelnamiddag, vuurwerk, zielendienst, kermisreceptie, avondmarkt, Confrerie van de Roze Olifant, kermisattracties,…Het indrukwekkend programma wordt geprojecteerd naar de editie 2022 met incluis de oliebollen, frieten, hamburgers, en…hectoliters bier en bakken ambiance. Als optimist zijn we ook erg op levenslust gesteld en op vermaak in al zijn verschijningsvormen, ook wij hebben Sinksenkermis erg gemist. Eigenlijk besef je nu meer dan ooit, dat Oosterzele bruist van het leven. ‘Het is echt sneu dat onze fantastische Sinksenkermis niet kon doorgaan, maar we maken er in 2022 een driedubbele topeditie van’, klinkt het al strijdvaardig bij de kopstukken van het Sinksencomit é.   Sinksenkermis, het zijn dagen van welgemutst scharrelen, kakelen, eten en drinken, je ei al eens kwijt raken. Onze Nuusfotograaf Danny De Lobelle laat jullie met enkele sfeerbeelden nog even wegdromen naar de   Sinksenkermis 2019, dit in schril contrast met de foto’s van het Dorp anno Sinksen 2020/2021.