Food Clinic gaat voor kwaliteit en een terras met mediterrane allures

Miguel Meert: ‘Hier moet het beter zijn dan elders.’


Geraardsbergen. Food Clinic gooit op donderdag 10 juni de deuren open. ‘We zijn nooit echt dicht geweest. Er was steeds ‘take away’ mogelijk, maar we zijn blij om terug onze klanten te kunnen verwennen’, geeft chef en uitbater Miguel Meert (41) mee. Samen met zijn vriendin Jessica Foubert (39) wil Miguel inzetten op kwaliteit van het aanbod en een uitbreiding van het terras met mediterrane allures. Zowel Miguel als Jessica zijn geboren en getogen in Geraardsbergen. De Food Clinic ligt naast de inkom van het ASZ in de Gasthuisstraat.

Vanaf donderdag 10 juni opent Food Clinic opnieuw de deuren. ‘Food Clinic is nooit helemaal dicht geweest. Er was steeds ‘take away’ mogelijk. We hebben nog altijd contact met de klanten’, geeft uitbater en chef Miguel Meert mee. Miguel is zeker niet de eerste de beste. Hij is al 22 jaar heel professioneel actief in de horeca. De Food Clinic is zijn tweede zaak. Voordien bezat hij de Belle Vue op de Guilleminlaan, waar hij tevens chef was. Twee jaar geleden moest Miguel wegens persoonlijke redenen stoppen met de uitbating van het restaurant.

Kwaliteitsbistro
In 2019 startte hij – dankzij dokter Peter potvlieghe – met de Food Clinic. ‘Voor mij en mijn vriendin betekent dit een nieuwe uitdaging, waar we voor 100% willen voor gaan’, stelt Miguel. Food Clinic is geen veredelde broodjeszaak van het ziekenhuis. ‘We profileren ons als een kwaliteitsbistro. Ons aanbod is ruim en varieert regelmatig. Bij ons vind je de klassiekers, maar ook suggesties. We werken ook met seizoensgebonden producten. Zo geven we regelmatig een zeevruchtenschotel of een kreeftenweekend. Ook het broodje dat we aanbieden, is kwalitatief uiterst verzorgd.’ Iedereen vindt er zijn gading. Op het menu staan naast oesters, hopscheuten en asperges ook diverse pasta’s. Heel wat klanten uit zijn periode in de Belle Vue zijn Miguel gevolgd. ‘Ik had al een zekere reputatie opgebouwd.’

Het interieur is met de nodige zorg en creativiteit ingericht. ‘Het interieur is top, maar we zetten ook in op ons terras.’ Er zijn plannen om het terras een heel stuk groter te maken, maar dat zal nog even duren.
Makkelijk wordt de opstart niet. Door de coronapandemie is het personeel andere horizonten gaan opzoeken en moet Miguel andere medewerkers vinden. ‘Momenteel is het erg moeilijk om horecapersoneel te vinden. De meesten hebben van een ander leven geproefd. Dit wordt zoeken naar een naald in een hooiberg.’ Daardoor hebben Miguel en Jessica de openingsuren moeten aanpassen.
‘In de week zijn we open van 9.30 tot 17.00 uur. Woensdag zijn we gesloten. Vrijdag zijn we doorlopend open van 9.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur.’ Op het terras zijn er 20 plaatsen. Binnen kunnen er 48 mensen tafelen. De Food Clinic ligt naast de inkom van het ASZ in de Gasthuisstraat. Er is een aparte inkom via het terras.

Miguel staat er zeker niet alleen voor. Zijn vriendin – Jessica Foubert – baat mee de zaak uit. Jessica werkte tot voor kort als verpleegster op de dienst dialyse. ‘Voor mij vormt de Food Clinic een mooie uitdaging die ik met beide handen wil grijpen’, vult Jessica aan.

Voor meer info: Food Clinic

Julien Borremans