Eerste kinderen afgestudeerd in de Zwalmse Techniekacademie

Gisteren  was het sluitstuk van de Techniekacademie voor het 5e en 6e leerjaar in Zwalm. 9 kinderen ‘studeerden af’. Een speciaal moment, want zij vormen de 1e groep die de lessenreeks volledig heeft afgerond in Zwalm.

Het doel van een Techniekacademie is het stimuleren van talenten en het oefenen van technische vaardigheden. De workshops komen recht uit de leefwereld van de kinderen en worden gegeven volgens de STEM-didactiek (onderzoekend en ontwerpend leren).

Tijdens de laatste workshop mochten de jongeren zelf een robotwagentje programmeren om het bijvoorbeeld ergens tussen te laten parkeren, te laten claxonneren,…

De meningen onder de deelnemers zijn verdeeld wanneer we vragen welke workshop hen het meeste kon bekoren. Maar de memohouder met knikkers, het deurmatalarm en het robotwagentje behoren alleszins tot de favorieten.

 

In januari 2022 gaat een nieuwe lessenreeks van start. De inschrijvingen starten midden december.

Heb je interesse? Hou dan zeker de website en sociale media van het lokaal bestuur in het oog.