Vanaf vrijdag 25 juni niet meer verplicht om buiten mondmasker te dragen.

2/3 van de volwassen bevolking minstens één keer gevaccineerd


Geraardsbergen. Vanaf vrijdag 25 juni is het in Geraardsbergen niet langer verplicht om buiten een mondmasker te dragen, tenzij je geen anderhalve meter afstand kan houden. Altijd en overal een mondmasker op zak hebben blijft dus een goed idee. De versoepeling is mogelijk doordat het aantal coronabesmettingen ook in Geraardsbergen sterkt daalt en de druk op het A.S.Z.-ziekenhuis op dat vlak momenteel volledig is afgenomen. Deze versoepelingsperiode valt samen met het einde van de examens in de secundaire scholen. Hierdoor is het in de schoolomgevingen veel minder druk.

Momenteel is in Geraardsbergen meer dan 67% van de volwassen bevolking minstens een keer gevaccineerd. Bij de meest risicovolle groep – de 65-plussers – is dat zelfs meer dan 95%. Deze vaccinatiecijfers zorgen er, samen met de daling van het aantal coronabesmettingen en de daling van de bezetting op intensieve zorgen, voor dat versoepelingen mogelijk zijn. Het is echter belangrijk om voorzichtig te blijven. Niet iedereen is al gevaccineerd en corona is nog steeds aanwezig. Het is dan ook nog steeds verplicht om een mondmasker te dragen op plaatsen die bepaald zijn in het ministerieel besluit zoals publiek toegankelijke ruimtes, winkels, markten en kermissen, bibliotheken …

“Wij zijn blij dat de coronacijfers de goede kant uitgegaan en we hierdoor ook in Geraardsbergen de huidige maatregelen kunnen versoepelen. Vanaf vrijdag 25 juni is een mondmasker dan ook niet meer verplicht buiten. Wel roepen we iedereen op om zijn of haar gezond verstand te gebruiken. Kan je geen afstand houden, zet dan wel nog een mondmasker op. Voor jezelf maar ook om de anderen te beschermen”, zegt burgemeester Guido De Padt.