Windeke feest van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 juli

De Windeekse Groenbuiken hebben er zin in

Sinds 9 juni zijn kermissen opnieuw toegelaten en de timing komt voor de Windeekse Groenbuiken perfect uit. Het eerste weekend van juli staat steevast ‘Kermis Windeke’ op de kalender. Vorig jaar kon de kermis wegens het vermaledijde coronavirus niet doorgaan. Het kermiscomité is heel opgetogen, dat men vanaf vrijdag 2 juli tot en met woensdag 7 juli 2021 ‘Kermis Windeke” opnieuw kan organiseren, zij het beperkt én op een heel verstandige manier.

‘Stilaan komt het ‘normale leven’ weer op gang. We moeten nog even voorzichtig zijn, maar we kunnen – met respect voor de geldende maatregelen – opnieuw in bubbels gezellig samenkomen’, steekt voorzitter Filip Michiels van wal. ‘Deze zomerkermis zullen de kermiskramen terug aanwezig zijn op ‘ons’ Marktplein. Met de Windeekse Groenbuiken organiseren we een zomerterras op weekenddagen. De dag dat de Rode Duivels de kwartfinale spelen van het EK, voorziet KVV Windeke voetbal op groot scherm. Op zondagvoormiddag organiseren we ook een aperitiefconcert met Jan Parent en zangeressen Annelies en Zippora. De activiteiten organiseren we volgens de geldende corona-maatregelen, in samenspraak met de overheid. We willen vragen om u hier ook strikt aan te houden’, klinkt het bij voorzitter Filip Michiels en de Windeekse Groenbuiken.

Niet alleen de foorkramers maar ook de kids zijn tevreden dat de molens opnieuw kunnen draaien. Het is op elke kermis geweldig om die blije gezichten van de kinderen te zien. Ze hebben anderhalf jaar amper leuke dingen kunnen doen. De kinderen kinderen kunnen zich op de molens uitleven op vrijdag 2 juli vanaf 17 u, zaterdag 16 u, zondag 10 u 30, maandag 15 u 30, woensdag 10 u.

KVV Windeke en De Windeekse Groenbuiken doen mee aan de voetbalgekte. Zeker weten dat de Rode Duivels de kwartfinales halen van het Europees Kampioenschap. Hun kwartfinale wordt uitgezonden op een groot scherm op het Marktplein, the place to be. Duimen maar. Bij winst belooft het een stevig feestje en een knotsgekke nacht te worden.

Niet meer weg te denken in het kermisprogramma, het aperitiefconcert op kermiszondag  vanaf 10 u 30 met Jan en Annelies Parent & Zippora. De Windeekse Groenbuiken trakteren je met veel zomers plezier op een pittig optreden van de Parents en Zippora. Vanop het zomerterras genieten van een wervelende show, héérlijk toch. Volop genieten van het ene nummer na het andere. Jan, Annelies en Zippora spelen zo lang al samen dat één blik voldoende is om te weten wat komen moet. Hoe ze het elke keer opnieuw klaar spelen? Door gewoon plezier te hebben in wat ze doen. Door de kracht van de overtuiging waarmee elk nummer gebracht wordt. Ze geven hun publiek tonnen energie. Jan en Annelies Parent en Zippora brengen voor een grote mengelmoes van toeschouwers hits van vroeger en nu. Op alle edities zorgen ze voor chemie met het publiek. Het zijn schitterende sfeermakers.

Met de kermis ontpopt het Marktplein zich tot een knusse familiestek. De Windeekse Groenbuiken herleiden de ‘marktplaats’ tot een bruisende plek voor jong en oud.

Info: voorzitter Filip Michiels, 0498 / 50 01 04, filip.michiels@telenet.be.