Belgisch kampioen De Schuyteneer spurt naar de zege in Merelbeke- Kwenenbos.

Het Koninklijk Feest- en sportcomité van Merelbeke-Kwenenbos mocht op vrijdagavond 64 renners inschrijven voor hun traditionele nieuwelingen koers. Onder hen heel wat kleppers en ook een aantal renners uit de regio. De eerste drie ronden werden afgelegd aan een gezapig tempo. Enkel aan de aankomstlijn was er wat animo door het premiegewin. De Nederlander Senna Remijn gooide in de vierde ronde de stok in het hoenderhok.  Hij probeerde er op zijn eentje van door te gaan maar werd terug tot de orde geroepen. Hij was nog maar pas terug ingelopen en probeerde het opnieuw. De Nederlander kwam duidelijk niet naar Merelbeke om zomaar wat mee te rijden, maar had de intentie om er iets van te maken. Alleen tegen een jagend peleton ging dit echter niet. Bij het ingaan van de achtste ronde was het wel raak voor de Nederlander. Hij kreeg gezelschap van Belgisch kampioen De Schuyteneer , Arne Desimpelaere en Xander Scheldeman. Dit kwartet had meteen een goede verstandhouding en bouwde een kloof van 15 seconden uit. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong nog een handvol seconden verder uitgediept. Tijdens die laatste ronde konden De Schuyteneer en Remijn nog hun twee andere metgezellen achterlaten. Een spurt met twee moest uitwijzen wie de overwinnaar zou worden. De Schuyteneer begon van ver en kon uiteindelijk de Nederlander nog duidelijk achter zich laten. Scheldeman regelde even later de spurt voor de derde plaats voor Desimpelaere en Weyts won uiteindelijk de peletonspurt.

 

Uitslag:

  1. De Schuyteneer Steffen
  2. Remijn Senna
  3. Scheldeman Xander op 12”
  4. Desimpelaere Arne
  5. Weyts Leon op 23”
  6. Goemaes Tuur
  7. Smets Jochen
  8. Van Roy Gilles
  9. Hermans War
  10. Schotte Lukas