Zware uitslaande brand vernielt drie woningen in de Buizemontstraat. Gezin kan ternauwernood woning verlaten.


Opname: Bart Daem foto’s: Julien Borremans en Bart Daem


Geraardsbergen. Op donderdag 8 juli brak in een huis in de Buizemontstraat een zware brand uit. De brand ontwikkelde zich razendsnel. In een mum van tijd sloegen de vlammen door het raam. De brandweer van Geraardsbergen, Denderleeuw en Aalst waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat de brand oversloeg naar de aanpalende woningen. Na een poosje sloegen de vlammen door het dak.

De reden van de brand is nog onbekend. Volgens de hulpdiensten moet het onderzoek nog starten en vraagt het – gezien de situatie – de nodige tijd om te achterhalen wat juist de oorzaak is.
In het huis waar de brand uitbrak (nr. 179) woont een gezin met drie kinderen, dat ternauwernood de woning kon verlaten. Niemand raakte gewond. Door de hevige vlammen sloeg de brand over naar de aanpalende woning (nr 177) waar eveneens een gezin met drie kinderen woont. Deze mensen waren op het ogenblik van de brand niet thuis. De andere buur (nr 181) is een oudere man die zonder kleerscheuren zijn woning kon verlaten.

De woning, waar de brand uitbrak, is onbewoonbaar. Momenteel wordt onderzocht of de twee andere woningen nog bewoonbaar zijn. Maar gezien de ernst van de situatie, is het zeer de vraag of het gezin (nr 177) naar hun woning nog kan terugkeren. Naast de schade van de brand en de rookontwikkeling, is de waterschade van het bluswater ook wel aanzienlijk.

Later meer

Julien Borremans

 

X