Dominic en Linde worden de nieuwe eigenaars en uitbaters van B&B Casa Dodo

‘We hebben er ons hart aan verloren.’


Geraardsbergen. Dominic Mathys (50) en Linde De Smet (45) worden de nieuwe eigenaars en uitbaters van Casa Dodo. ‘Het duurde niet lang voor we er ons hart aan hadden verloren.’ Op 1 augustus gaat de zaak met de nieuwe eigenaars en uitbaters opnieuw open. ‘De reservaties lopen intussen goed binnen’, weet Dominic. De organisatie staat vrijwel op punt. ‘We willen ons toespitsen op fietsers en wandelaars.’

Dominic Mathys (50) en Linde De Smet (45) worden de nieuwe eigenaars en uitbaters van Casa Dodo. Dominic en Linde zijn verbonden met de streek en zijn in de automobielsector actief. ‘We waren op zoek naar een interessante investering. Aanvankelijk hadden we ons oog laten vallen op een restaurant, maar aangezien we zelf te weinig ervaring met de organisatie van de keuken hebben, durfden we de sprong niet wagen’, vertelt Dominic. ‘Even later zagen we dat Casa Dodo in de aanbieding stond en het duurde niet lang voor we er ons hart aan hadden verloren.’

De zaak heeft heel wat troeven. ‘Casa Dodo is de enige B&B die in het centrum van Geraardsbergen ligt. Bovendien beginnen we niet van nul, maar kunnen we terugvallen op een bijzonder goede en sterke reputatie die de vorige uitbaters hebben nagelaten’, geeft Linde mee. ‘De stad heeft heel wat toeristische en culinaire troeven. De mythische uitstraling van de Muur blijft mensen tot ver voorbij de landsgrenzen aantrekken.’


Marc & Rita, Dominic & Linde

Terugblikken op een stevig parcours
Marc Meul (69) en Rita Coppens (64) geven de spreekwoordelijke stok door en kunnen terugblikken op een stevig parcours. Marc en Rita woonden dertig jaar in Tollembeek toen ze beslisten om een oud hoekpand van de Nieuwstraat met de Kleine Nieuwstraat te kopen om er een B&B van te maken. ‘Het pand had een bijzondere uitstraling en zelfs een binnentuintje, maar er was heel veel werk aan’, vertelt Marc. ‘We hebben 28 containers met afval gevuld. Enkel de gevels en wat oude steunbalken bleven over. We zijn toen met architect Koen Van Der Mynsbrugge aan de slag gegaan. De verbouwing heeft ruim twee jaar geduurd maar het resultaat mag gezien worden. Het pand is heel modern ingericht, comfortabel en met de beste materialen afgewerkt.’ In 2012 opende Casa Dodo de deuren.

‘Ik heb meer dan vijftig jaar gewerkt en ben aan rust toe’, vertelt Marc. ‘De coronaperiode heeft het ons niet makkelijk gemaakt. Voor de pandemie liepen de reservaties bijzonder vlot. Er waren meer dan 170 mensen die voor één of meerdere dagen hadden geboekt. Toen het slechte nieuws kwam, werden zowat alle reservaties geannuleerd.’
Even voordien had het koppel beslist om de B&B te verkopen. ‘Een rijke Chinese zakenman had zijn oog laten vallen op dit pand en wou het voor zijn dochter kopen, maar de pandemie stak daar een stokje voor.’

Dominic en Linde zijn verheugd met de koop. Het pand bestaat uit een B&B, maar er is ook een ruime studio. ‘Daar zal mijn dochter wonen’, geeft Dominic mee, terwijl hij me een rondleiding geeft in het smaakvol en degelijk ingericht gebouw. ‘De afwerking is prima en de kamers zijn voorzien van het nodige comfort. De kleuren van de gevel vind je in de kamer terug.’ Zo is er een gele, blauwe en groene kamer. ‘We zitten op een paar minuten lopen van het centrum en voor je het weet wandel je in de velden en de wijde natuur.’ De gastenbeoordeling op booking.com liegen er niet om. De tevredenheid van de bezoekers spreekt boekdelen en er wordt een ontbijt met streekproducten aangeboden.

1 augustus
Dominic en Linde blijven in de automobielsector actief, maar willen zich helemaal gooien. ‘We komen naast de B&B wonen’, geeft Linde nog mee. Op 1 augustus gaat de zaak met de nieuwe eigenaars en uitbaters opnieuw open. ‘De reservaties lopen intussen goed binnen’, weet Dominic. De organisatie staat vrijwel op punt. ‘We willen ons toespitsen op fietsers en wandelaars en bieden een gratis overdekte fietsenstalling aan. Er zijn laadpunten voor elektrische fietsen en mogelijkheden om de fietsen en mountainbikes te reinigen. Op de website staan fiets- en wandelroutes. Ook kan je via Bongo de B&B ontdekken. Er is ook een wandelroute met twee bevriende B&B’s uit de streek. Op die manier slaap je in drie verschillende locaties. De wandelroutes lopen door het golvende landschap en de wijde natuur, terwijl de verantwoordelijken van de B&B’s zorgen voor het transport van de bagage.’

De B&B biedt een uitstekende gelegenheid om vrienden en familie van buiten de streek uit te nodigen om de parel aan de Dender te ontdekken.

Voor meer info:
https://www.casadodo.be/nl/
https://www.facebook.com/BB-Casa-Dodo-Geraardsbergen-181238206887073

Julien Borremans