Summer Nights Fever in Lessen, een beetje Dranouter in het klein aan de Dender


Lessen. De stad Lessen organiseert tot eind augustus zomeroptredens voor Belgische artiesten. Zowel Nederlandstalige als Franstalige bands komen aan de bak. De presentatie is ook in het Nederlands. De optredens gaan door in het centre culturel René Margritte in de Rue de Quatre fils Aymon in het centrum van Lessen aan de Dender. Een sympathiebetuiging van een bezoeker bereikte de redactie: ‘Ik was aangenaam verrast van wat ze daar kunnen verwezenlijken in samenwerking tussen stad, vrijwilligers en met wat subsidies. De presentatie was tevens in het Nederlands met verwelkoming voor de ‘Giesbergenaars’. Je kan er zelfs met de fiets heen, via het jaagpad langs de Dender. Het podium staat letterlijk over een aftakking van de Dender, opwaarts van het nieuwe sas. De stoelen en banken werden in elkaar getimmerd met paletten en allerlei gerief uit de kringloopwinkels. Het geeft een unieke sfeer. Het is een beetje Dranouter in het klein aan den Dender.’

Voor meer info:
Summer Nights Fever — Lessines

Julien Borremans