Er is wel degelijk koers op kermisdinsdag in Zottegem

Bij monde van burgemeester Jenne De Potter en schepen van feestelijkheden Evelien De Both werd zowat een maand geleden gecommuniceerd dat, na een jaar gemis wegens de covid-19-crisis, de augustuskermis ditmaal wel kan doorgaan, van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 augustus. Daarbij werd ook meegedeeld dat echter (ook nog om coronaredenen) het vuurwerk op maandagavond niet zal kunnen plaatsvinden maar over de traditionele wielerwedstrijd voor profs die al decennialang de sportieve afsluiter van de kermis is, werd met geen woord gerept. Opmerkelijk want ook binnen het stadsbestuur weet men toch wel dat zeker bij de wielerliefhebbers uit het Zottegemse de dinsdag van de augustuskermis met vet in hun agenda aangestreept is. Terwijl dit sommigen blijkbaar doet ‘weten’ dat het tussen bepaalde mensen van het stadsbestuur en van de organiserende Zottegemse Wielerclub niet meer helemaal botert, kan alleszins vastgesteld worden dat nog bij velen de vraag leeft of de 85ste editie van de ‘kermiskoers’ nu al dan niet op het programma staat.

NUUS kan echter die twijfel wegnemen en alle wielerliefhebbers uit het Zottegemse geruststellen: na de noodgedwongen afgelasting van vorig jaar – en met inachtneming van extra veiligheidsmaatregelen – gaat “de koers” ditmaal wel degelijk door op dinsdag 17 augustus, nu onder de nieuwe naam ‘Egmont Cycling Race’ die deze wielerwedstrijd kreeg in 2020 (tevoren, sinds 2002, Grote Prijs Stad Zottegem).

De officieuze start zal gegeven worden om 12u30 ter hoogte van Sotto’s aan de Gentsesteenweg, de officiële start om 12u45 op grondgebied Oosterzele (Dorp). De totale afstand van de race is 192,3 km verdeeld over één grote ronde van 82,8 km en zes lokale ronden van 18,2 km. De grote ronde doet ook Oosterzele, Gavere, Zwalm, Horebeke en Brakel aan. Daarbij krijgen de renners de hellingen van de Rekelberg, Berendries en Klemhoutstraat onder de wielen alsook de 2500 meter kasseien van de Lange Munte in Scheldewindeke en de 1200 meter kasseien van de Lippenhovestraat in Velzeke. In de zes plaatselijke ronden maken telkens de Lippenhovestraat en de helling van de Grotenbergestraat deel uit van het parcours. De aankomst is voorzien omstreeks 17 uur op de Buke. Meer details over het parcours in een later NUUS-bericht.

X