VDIEO: Lions Club Zottegem schiet door watersnood getroffen school in Wallonië ter hulp

De leden van Lions Club Zottegem hebben een opvallende actie op het getouw gezet te voordele van een door watersnood zwaar getroffen schooltje in Ensival bij Verviers in Wallonië . De Zottegemnaars hopen  een bedrag van 26.921 euro op te halen. Te zeggen: 1 euro per Zottegemnaar.

“Met enkele leden van Lions Zottegem zijn we een tweetal weken geleden naar Ensival en het schooltje geweest”, licht notaris Kristof Berlengé toe. Hij is de woordvoerder van Lions Club Zottegem. “Het gaat om een klein dorpje van 4.700 inwoners gelegen aan de oevers van de Vesder en dat één van de zwaarst getroffen plaatsen van de recente overstromingen is. De plaatselijke gemeenteschool (kleuter- en lageronderwijs) – met 255 leerlingen – is op de gelijkvloerse verdieping volledig verwoest. Ter plaatse zijn we heel hartelijk ontvangen en rondgeleid door de directrice en een lerares. Het bezoek heeft op ons werkelijk een enorme indruk gemaakt. Hoewel de club vooral goede doelen en organisaties in de ruime omgeving van Zottegem steunt hebben we in dit geval graag een uitzondering gemaakt. We hebben dan overleg gepleegd met de directrice op welke manier we de school het meest efficiënt konden helpen..”

“Er is zeker wel hulp van vrijwilligers maar de hulp verloopt niet structureel. Om de heropstart van de school te garanderen op 1 september is er nood aan specifiek schoolmateriaal, dat is opgelijst door de directie en dat dient aangekocht te worden en dit voor een waarde van € 18.500. Met onze club hebben wij ons, ongeacht de uitkomst van de onze actie, reeds garant gesteld voor dit bedrag zodat het materiaal reeds tijdig kan aangekocht worden. De aankoop van het materiaal gebeurt rechtstreeks door onze club zodat wij kunnen garanderen dat elke euro integraal aan de school toekomt, de beperkte kosten van onze actie worden ook door onze club en de leden ten laste genomen. Gezien de hoogdringendheid hebben we beslist om zo snel mogelijk een loutere geldinzamelactie te organiseren, de actie loopt van zaterdag 21 augustus t.e.m. 28 augustus. Om enige marge te hebben mikken we op het symbolisch bedrag van € 26.921, zijnde het aantal inwoners van Zottegem. Bijdragen kunnen gestort worden via de website van onze club www.lionszottegem.be of via BE07 4444 6957 5166. Om onze actie te ondersteunen vragen wij bekende en niet bekende Zottegemnaren, nadat zij onze actie hebben gesteund, gedurende onze actieweek ons originele foto’s te bezorgen met dubbele duim omhoog. Met deze foto’s maken wij ook een filmpje dat dagelijks wordt aangevuld en wordt gedeeld via sociale media.”

Meer info?

Facebookpagina Lions Club Zottegem

https://www.facebook.com/lionsclubzottegem

Foto ter plaatse

Lees ook:

Lions Club steunt door watersnood getroffen schooltje: “Situatie veel erger dan wat je op tv ziet”

 

X