Genietbare parkconcerten in pastorietuin Moortsele

Brede waaier aan muziekstijlen

Met het optreden van Tutu Puoane werd op donderdag 26 augustus 2021 een punt gezet achter de parkconcerten editie 2021. Na een verplicht jaartje afwezigheid door corona was Cultuur Oosterzele erg opgetogen dat het opnieuw zijn parkconcerten kon aanbieden in het enig mooi decor van de pastorietuin van Moortsele. Wel werden de parkconcerten 2021  door de nog geldende maatregelen in augustus in een nieuw jasje gestoken. De pastorietuin werd op donderdagen 5, 12, 19 en 26 augustus telkens omgedoopt tot een luistertuin. De concerten hadden dit keer plaats voor een zittend publiek. Er werden telkens maximum 200 personen toegelaten. Kijken, luisteren genieten.
Er werd opnieuw een brede waaier aan muziekstijlen aangeboden. Op de editie 2021 bestegen Johan Snauwaert, Bart Buls & Alana Dante (5 augustus), Sabien Tiels (12 augustus), Lenny & De Wespen (19 augustus) en Tutu Puoane (26 augustus) het podium. Een constante is de brede blik van het GC De Kluize-team dat het kaf van het koren scheidt en telkens opnieuw een ijzersterk programma uit de mouw schudt. Cultuur Oosterzele blijft de parkconcerten gratis aanbieden, hetzij in een andere formule. Ticketkopers konden kun ticket omruilen voor een drankkaart ter waarde van 5 euro. Zo bleven eigenlijk de parkconcerten gratis. Spitsvondig, dat Kluize-team.
Op de openingsavond waren heel wat fans afgezakt voor icoon Roland Van Campenhout maar hij gaf verstek, de ontgoocheling verdween snel met het optreden van Alana Dante die in laatste instantie Roland heel voortreffelijk verving. Ze werd uitstekend geflankeerd door topsaxofonist John Snauwaert en podiumklepper Bart Buls. Sabien Tiels bewees nog maar eens dat ze een zangeres pur sang is. Haar Nederlandstalige liedjes zijn zo uit het leven gegrepen. Ze bracht ook nieuwe songs.
 
Lenny & De Wespen waren verrassend goed. Ze regen met gemak de songs aan elkaar. Tutu Puoane mocht de editie 2021 afronden. Jazz en soul klonken goed, met een onuitwisbaar stuk Afrika. Trouw aan haar roots. Charisma, sterke persoonlijkheid, prachtige stem.
Met de parkconcerten kreeg het publiek (maximum 200) een voorsmaak op betere tijden. Het was nog niet ‘full force’. Maar toch een cultureel centrum in openlucht. Wel was iedereen aan zijn stoel gekluisterd. Cultuur Oosterzele hoopt natuurlijk dat het in 2022 kan terugkeren met een editie waarin corona afwezig is en beantwoordt aan de maatschappelijke knaldrang. We horen toch dat er veel voorstanders zijn voor de geijkte formule waar de pastorietuin traditiegetrouw een veilige haven is voor telkens nieuwe muzikale ontdekkingen én waar sociaal contact mogelijk is bij een lekker drankje aan de bar. Héérlijk toch, kunnen verbroederen met vrienden en kennissen, nieuwe vriendschappen smeden. Ontmoeting en gezelligheid. Een pluim voor het Kluize – team dat er alweer in slaagde om goede zangers, zangeressen, bands,…naar de pastorietuin in Moortsele te halen.  Cultuur Oosterzele wil ook in de toekomst de groene oase van de pastorietuin herleiden tot een bruisende muziekplek. Cultuur Oosterzele dankt Speelplein Kriebelplezier, vzw On Stage, Con Animo en Turnclub Olympia Oosterzele die de parkbar hebben uitgebaat.
Na de vier parkconcerten werd met het optreden van Venus in Flames op dinsdagavond 31 augustus in het amfitheater van de pastorietuin Moortsele een punt gezet achter de zomerprogrammatie van GC De Kluize. Jan De Campenaere, Gert Bettens en Reinout Swinnen mochten met een intiem concert ‘De Zomer van De Kluize’ afsluiten.
X