Kom soep en een babbel voor 1 euro in gebouw voormalige kringwinkel


Geraardsbergen. In de gebouwen van vzw Sociaal Centrum in de Abdijstraat is een soepbar opgestart. Het gebouw staat al een tijdje leeg. Voordien kreeg de kringwinkel ’t Vierkant hier onderdak. De spoepbar is een ontmoetingsplaats voor mensen die opzoek zijn naar wat gezelschap en een gesprek.

Het gebouw kreeg een opknapbeurt. ‘Er werd hard gewerkt door een groep vrijwilligers van Welzijnsschakel Steksken. Muren en plafonds werden hersteld en geschilderd. Een keuken werd geplaatst met steun van een serviceclub. Elektriciteit en brandveiligheid werden in orde gebracht. Heel wat meubilair werd aangebracht. Door corona hadden we hier ruimschoots de tijd voor’ vertelt Ann Van Nieuwenhove van welzijnsschakel Steksken. Intussen versoepelden de maatregelen en konden de verschillende organisaties hun werking meer en meer opstarten.

. Daarom organiseren we een opendeurdag met de verschillende partners op donderdag 7 oktober wordt er een opendeurdag met de verschillende partners van het project georganiseerd. Groep Intro, vzw Fiola, vzw Snoezel, vzw Gewoon heel bijzonder, vzw welzijnsschakel Steksken zijn de verschillende partners die er samen aan de slag gaan.

‘Wie eerder al een kijkje wil nemen kan terecht in onze soepbar in de Abdijstraat 4 op maandag, woensdag of vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur. We bieden dan verse soep aan tegen een sociaal tarief van één euro. Iedereen is welkom. Ook groepen zijn welkom in onze soepbar, liefst na afspraak.’

Voor meer info: Welzijnsschakels Steksken

Julien Borremans

X