Tuur Dens pakt de zegebloemen in Moortsele.

Cyclo Moortsele organiseerde traditiegetrouw de wielerwedstrijd op de kermis in Moortsele. Voor het eerst in jaren reden de renners in wijzerzin omdat de aankomstplaats verlegd werd naar de Moortselestraat thv Café Plankierke. De organisatoren lieten niets aan het toeval over en hadden voor Boplan stootkussens gezorgd op de gevaarlijke plaatsen en waar paaltjes stonden. De 86 renners die aan de start kwamen staken voor dit puike werk een dikke duim omhoog.
Meteen na de officiële start werd er vaart gemaakt. Jonas Goeman was de aanvaller die na één ronde wedstrijd met een kleine voorsprong aan de aankomstlijn voorbij kwam. Tuur Dens, Tom Pessemier en nog een derde renner kwamen hem vergezellen en hielden het nog drie ronden vol. Het premiegewin zorgde er voor dat de koers nooit stilviel. Op het einde van de zevende ronde kwam er een serieuze versnelling van een zestal renners. Opnieuw waren Tuur Dens en Tom Pessemier van de partij, dit keer samen met Guillaume Seye, Niels De Rooze, Jens Moens en de plaatselijke Benjamin Verraes. Dit zestal fietste meteen een halve minuut boni bij elkaar. De voorsprong groeide elke ronde een klein beetje meer. Toen de kloof bijna een minuut werd kwam er toch een hevige reactie vanuit het peleton. Het was vooral Jérome Baugnies, de Oost-Vlaamse kampioen, die het heft in handen nam en samen met een tiental anderen de voorsprong van de leiders stilletjes aan deed slinken. Met nog amper twee ronden voor de boeg kwamen de eerste achtervolgers zelfs tot op iets minder dan twintig seconden. Het peleton volgde even verder op een tiental seconden. Het bleef dus spannend. Dit was echter het sein bij de leiders om er nog eens vol voor te gaan. Bij het ingaan van de allerlaatste ronde kon alles nog gebeuren. Seye probeerde vooraan nog enkele malen weg te geraken, maar werd telkens terug tot de orde geroepen. De leiders behielden uiteindelijk toch hun voorsprong en zouden dus spurten voor de zege. Iedereen keek uiteraard naar de plaatselijke en snelle Verraes.

 

Bij het ingaan van de laatste bocht op de kasseitjes namen Dens en De Rooze risico’s, terwijl Verraes het iets voorzichtiger aanpakte. De eerste twee kwamen echter zonder kleerscheuren door die laatste bocht en daardoor had Verraes enkele meters moeten prijsgeven die hij niet meer kon goed maken. Tuur Dens won uiteindelijk voor De Rooze en Verraes. Seye, De Pessemier en Moens volgden enkele tellen later. Desmecht had zich nog kunnen losrukken van de eerste achtervolgers en eindigde nog knap zevende. Voor Dens was het zijn vijfde overwinning. Hij was duidelijk één van de beste renners in koers en maakte al mee koers vanaf de eerste ronden. Binnenkort rijdt Dens met de nationale ploeg een ploegkoers in de Nations Cup samen met Kenny De Ketele in het Colombiaanse Cali. Hij zal er ook het omnium voor zijn rekening nemen. En dat hij vlug is dat moest iedereen geweten hebben, want hij pakte onlangs nog de zilveren medaille op het EK baanwielrennen in Apeldoorn in het scratchnummer.

 

Uitslag:

  1. Tuur Dens
  2. Niels De Rooze
  3. Benjamin Verraes
  4. Guillaume Seye
  5. Tom Pessemier
  6. Jens Moens
  7. David Desmecht
  8. Kobe Vanoverschelde
  9. Jérome Baugnies
  10. Thomas Dhooge