Door hevige regenval stort dak van Action aan de Astridlaan in


Geraardsbergen. Omstreeks 18.00 uur trok een hevige onweersbui over Geraardsbergen. Door de hevige regen werden verschillende straten in Geraardsbergen blank gezet. Op korte tijd viel er zo veel regen dat de het dak van de non-food-discountwinkel De Action instortte. ‘Gelukkig waren er geen klanten in de winkel’, vertelt een werknemer. Het personeel was in de winkel nog actief, toen ze plots het gebinte van het dak hoorden kraken. ‘Plots zakte het dak in en in een mum van tijd stond er ongeveer 10 cm water in de winkel’, getuigt een werknemer. De winkel blijft zeker voor drie dagen dicht. De hulpdiensten overleggen over de nodige maatregelen.

Omstreeks 18.00 uur trok een hevige onweersbui over Geraardsbergen. Door de hevige regenval stonden heel wat straten in de Oudenberg onder water. De hulpdiensten hadden hun handen vol. Het dak van de non-food-discountwinkel De Action kon het water niet meer verwerken en stortte in. ‘Gelukkig waren er op dat moment geen klanten in de winkel’, getuigt een werknemer. Volgens de man was het personeel nog actief in de winkel, toen ze plots een angstaanjagend gekraak hoorden. ‘Plots zagen we het dak inzakken. Het water stroomde de winkel binnen. Op geen tijd stond er ongeveer 10 cm water in de winkel’, getuigt de man. ‘De winkel zal de komende dagen zeker gesloten zijn’, verklaart een ander personeelslid.

De brandweer van Geraardsbergen nam de nodige veiligheidsmaatregelen. De elektriciteit werd uitgeschakeld. Verschillende brandweerlieden gingen met het nodige materiaal de winkel binnen om het dak te stutten. Niemand mocht het gebouw nog binnen. De veiligheidsdiensten overlegden welke maatregelen de komende dagen zullen worden genomen. Ook zal de stabiliteit van het gebouw worden onderzocht.

Ook in andere delen van Geraardsbergen hield het noodweer lelijk huis. Op foto’s en filmpjes die op de sociale media circuleren, is duidelijk te zien dat o.a. de Marktweg, de Astridlaan, de Groteweg en de Hazelstraat volledig blank stonden. Op de hoek van de Kattestraat en de Meersstraat werden de deksels door de waterdruk weggeduwd, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. Onder de spoorwegtunnel aan de Zonnebloemstraat stond ook een flinke plas water. In het centrum van Geraardsbergen konden de riolen het water niet tijdig slikken en stonden de straten ook blank. Later meer.

Julien Borremans

X