Getuigen houden bijzonder agressieve inbreker in wagen opgesloten tot politie komt


Zwaar beschadigde wagen na inbraak


Geraardsbergen. Maandag 6 september omstreeks 20.30 uur brak een man in een wagen in, die in de Wijngaardstraat geparkeerd stond. Getuigen van de inbraak hielden de inbreker in de wagen opgesloten tot de politie ter plaatse was. Volgens een getuige was de inbreker onder invloed en bijzonder agressief. De politie was snel ter plaatse en kreeg de agressieveling vlug onder controle. De agenten namen hem mee naar het politiebureau.

Maandag 6 september omstreeks 20.30 uur werd er in de wagen van een inwoner van het centrum van Geraardsbergen ingebroken. De auto – een Peugeot Partner – stond in de Wijngaardstraat geparkeerd. Een getuige, die het slachtoffer kent, zag een verdacht figuur in de wagen zitten. Onmiddellijk trommelde de man een aantal vrienden op. Ze haastten zich naar de wagen en hielden de inbreker in de wagen opgesloten door de deuren te blokkeren. Intussen namen ze met de politie van Geraardsbergen/Lierde contact op. De politie, aldus de getuige, gaf de raad niet met de agressievelling in conflict te gaan en hem in de wagen opgesloten te houden.

De inbreker was behoorlijk onder invloed en bijzonder agressief, aldus de getuige. Door het feit dat hij niet uit de wagen kon ontsnappen, richtte hij in de auto heel wat schade aan. Hij vernielde zowat alle elektronica, stampte de vooruit in en brak o.a. de versnellingspook af, waarmee hij nog meer vernielingen aanrichtte.

De politie was snel ter plaatse. De inbreker verzette zich aanvankelijk maar de politie trad kordaat op en had de agressieveling snel onder controle. De jongeman werd naar het politiebureau afgevoerd. Volgens de getuige was de jongeman niet aan zijn proefstuk toe.

Het slachtoffer van de inbraak is erg onder de indruk en hoopt dat de dader zijn verdiende straf niet zal ontlopen en zal opdraaien voor de kosten. Het slachtoffer dankt ook de mannen die de dader onder controle hielden en ook de politie voor het kordaat optreden.

Julien Borremans

X