Picarrenfeesten met Willy Sommers, rommelmarkt en gezinsnamiddag

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van september in Godveerdegem kermis gevierd en dat bij die gelegenheid door het plaatselijk Picarrencomité afspraak gemaakt wordt voor de Picarrenfeesten, is intussen ook reeds een jarenlange gewoonte geworden. Na de noodgedwongen afgelasting van vorig jaar gebeurt dat immers ditmaal op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 september al voor de 43ste keer. Bovendien is het Picarrencomité er in geslaagd om de muzikale vedetten die verleden jaar niet konden optreden, toch opnieuw te kunnen boeken voor deze editie.

Nadat in de voorbije jaren ondermeer Mama’s Jasje, Christoff, Bart Hermans, Jimmy Frey, Frank Galan, Paul Severs, Laura Lynn, Sergio, De Romeo’s, Sam Goris én Bart Kaëll (in 2017 voor de 40ste jubileumeditie), drie en twee jaar geleden respectievelijk Get Ready en Jo Vally er op het podium stonden, zal ditmaal opnieuw – voor de derde keer – Willy Sommers op zaterdag 25 september (omstreeks 24 uur) de Picarrenfeesttent aan de Tweekerkenstraat ongetwijfeld in vuur en vlam komen zetten. Het voorprogramma (om 23u15) zal verzorgd worden door ambiancemaker-schlagerzanger Yves Segers uit Herzele. Toegangskaarten voor dit Picarrenbal zijn in voorverkoop aan 8 euro te verkrijgen bij alle leden van het Picarrencomité (op de avond zelf aan de kassa 12 euro). De tent is toegankelijk vanaf 20 uur, zonder mondmasker maar op vertoon van Covid Safe Ticket.

’s Anderendaags (zonder CST) wordt voor de vijfde keer een rommelmarkt ingericht, van 14 tot 18 uur aan en rond de feesttent. Deelname is gratis maar om organisatorische redenen is het nodig op voorhand in te schrijven door middel van een mailtje naar rommelmarkt@picarrencomité.be of telefonisch bij ‘marktmeester’ Tim Cornil via 0494 13 75 96. Naast deze rommelmarkt staat op zondag 26 september – dan is de toegang gratis – ook opnieuw een gezinsnamiddag op het programma met kinderanimatie (schminkstand, springkastelen, circusshow Melenzias om 16 uur), volksspelen voor jong en oud en de traditionele Picarrenworp waarmee in totaal 1.000 euro prijzen te winnen zijn. Voor het eerst wordt er dan ook een gezinswandelzoektocht (ca. 5 km, buggyvriendelijk) georganiseerd, ook met prijzen zowel voor de kids als hun ouders. Om hieraan deel te nemen, kan men in de tent op de picarrenweide inschrijven van 13 tot 15 uur (5 euro per gezin).