Participatiemoment en infosessie nieuwe RUP Warande

Het lokaal bestuur wil een vrijetijdshuis uitbouwen op de Warande-site. Daarom wordt er op maandag 4 oktober een infosessie en participatiemoment georganiseerd over het ruimtelijk uitvoeringsplan, RUP, voor de omgeving van het Warandepark. Tussen 24 september en 26 november kan de start- en procesnota ingekeken worden en kunnen opmerkingen doorgegeven worden.

Een RUP of Ruimtelijk Uitvoeringsplan is een plan waarmee de overheid voor een bepaald gebied de bestemming vastlegt, zoals welke activiteiten er mogen plaatsvinden of hoe en waar er gebouwd mag worden.

Phaedra Van Keymolen, schepen van ruimtelijke planning en omgevingsvergunningen: “Ruimtelijke ordening bepaalt waar we mogen wonen, werken, ontspannen … Het is een dynamisch gegeven dat evolueert. Bij de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan willen we dan ook graag alle geïnteresseerde inwoners betrekken om zo tot goed uitgewerkte ruimtelijke ordening te komen.”

 

Bart Ottoy, schepen van bibliotheek en cultuur: “Met de bouw van een vrijetijdshuis en de vernieuwde aanleg van de omgeving, evolueren we niet alleen naar de bibliotheek van de toekomst, maar investeren we ook in accomodatie voor onze talrijke verenigingen. Het is de bedoeling om de omgeving van het Warandepark, toch wel één van de mooiste plekjes in de kern van ons dorp, nog beter, aangenamer en toegankelijker te maken voor al onze inwoners.”

 

RUP De Warande

Het RUP omvat het Warandepark, de gebouwen van de bib en de academie, de groene parking naast het park en het pleintje voor de bib.

 

Infosessie en participatiemoment

In het kader van participatie, kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een infosessie en participatiemoment op maandag 4 oktober 2021 om 19u30 in de zaal boven de bibliotheek van Haaltert, Achterstraat 2 in Haaltert. Inschrijven is verplicht en doe je door te mailen naar omgeving@haaltert.be.