© Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Boostervaccin voor 65-plussers Zottegem, Lierde, Herzele, Brakel, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem

Begin oktober werd beslist om alle 65-plussers een extra vaccinatiedosis aan te bieden. Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin. In de praktijk betekent dit dat de meeste personen van 65 jaar en ouder voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik.

“De vaccinatiecampagne loopt nog een paar maanden verder. Om dit efficiënt te kunnen blijven organiseren hebben we beslist om alle extra prikken te zetten in het vaccinatiecentrum Herzele. Gezien de spreiding – extra prik na 4 of 6 maanden – is het logisch dat we één locatie kiezen voor de inwoners van de 6 gemeenten binnen de Eerstelijnszone Panacea. Dat maakt het haalbaar om voldoende medewerkers te blijven inzetten. Zeker omdat we merken dat vrijwilligers intussen terug andere activiteiten hebben waardoor ze niet meer zo massaal beschikbaar zijn,” aldus de burgemeesters van Zottegem, Lierde, Herzele, Brakel, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem .

“Alle 65-plussers van deze 6 gemeenten worden dus verwacht in vaccinatiecentrum Herzele voor hun boostervaccin. Sinds september vinden daar ook alle prikken plaats van jongeren (12j), 2de kansers en van personen met een verminderde immuniteit. Dit centrum heeft geen andere functie op dit moment. De vaccinaties zijn er steeds zeer vlot verlopen en er is meer dan voldoende capaciteit. Indien nodig, is het mogelijk om er tot 1.200 prikken per dag te zetten,” laten de burgemeesters weten. “Mensen die vervoersproblemen zouden hebben, kunnen gerust zijn: er zijn oplossingen voorzien om te helpen zodat iedereen in Herzele geraakt. Wie hulp nodig heeft, kan terecht bij het callcenter. Het vaccinatiecentrum Herzele bevindt zich in het oud WZC Ter Leen, Kloosterstraat 42 te 9550 Herzele. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.”

Meer info:

Callcenter 0800 200 72, maandag tot vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur

www.vaccinatiecentrumherzele.be

www.laatjevaccineren.be

 

X