Koningspython, minipaardje, papegaai en nog veel meer dieren in wzc De Vlamme

In woonzorgcentrum De Vlamme in Erwetegem werd een week lang Werelddierendag gevierd. Op 13 november is het er opendeurdag. Daarover later meer.

“Het was een echte beestenboel met een rijk gevuld programma”, aldus directeur Dieter Opdecam. “Zo mochten we op maandag een minipaardje verwelkomen en op dinsdag kwam Nailes langs, een koningspython van 21 jaar oud die al even lang bij zijn baasje is. Op woensdag werd ons derde boostervaccin tegen Covid-19 toegediend. Dit verliep net als de vorige vaccinaties supervlot. Tussendoor kwam Jaco aangevlogen. Jaco is een groene mannelijke edelpapegaai van 1 jaar oud. Zijn snavel stond niet stil!”

“Op donderdag mochten we het VOC Merelbeke verwelkomen.  Sinds 1982 is er in Merelbeke een opvangcentrum actief waar jaarlijks nu ongeveer 5.000 wilde dieren worden verzorgd met de bedoeling deze na herstel terug in de natuur te plaatsen. Na een leerrijke presentatie konden we kennis maken met enkele dieren ter adoptie. Op vrijdag kwam het dierenasiel van Ninove langs. Ook zij hebben de coronacrisis jammer genoeg gevoeld. Een topic dat reeds enkele malen het nieuws haalde: huisdieren die aangekocht werden tijdens de lockdown worden nu massaal gedumpt in de asielcentra. De jaarlijkse dierenweek waar alle residenten en medewerkers naar uitkeken vloog voorbij. We waren nogmaals getuige van de positieve invloeden van dieren op mensen.”

 

X