Wandelaars vormden het merendeel van de sporters die deelnamen aan de traditionele Herfstsportmatinee te Lierde.

Nadat de traditie van de jaarlijkse sportmatinees door de coronacrisis verleden jaar onderbroken werd kon de Lierdse gemeentelijke sportdienst dit jaar terug een Herfstsportmatinee organiseren.

Het was zeer duidelijk dat het voor velen een herademing was dat ze eindelijk terug aan een groter sportevenement konden deelnemen want naar we vernamen van sportfunctionaris Veerle Van Steerthem waren er honderdtachtig deelnemers ingeschreven.

Na een zeer uitgebreid ontbijt in OC De Lier kon men kiezen uit 7km wandelen, 11km joggen, 25km fietsen of een spelletje petanque. Vier kozen voor joggen, zes speelden petanque op de petanquebanen van sportpark De Zandloper, zevenendertig kozen de fiets en maar liefst honderddrieëndertig wandelden mee.

Spijtig dat de mist roet in het eten kwam gooien en men daardoor niet de volle honderd procent kon genieten van het mooie Lierdes landelijke landschap.

Na afloop van al deze sportactiviteiten konden de deelnemers in de Lier nog nagenieten met een glaasje cava of fruitsap.

Wastyn Bert

X