Gavers toneel gezelschap De Nieuwe Rederijkers speelt Oblomov

Vanaf zaterdag 16 oktober 2021 kan u tickets aankopen/reserveren:
– online via tickets         http://online via www.denieuwerederijkers.be/tickets
bij Lea (ex-Sporting Goods), markt 23 Gavere, 09 384 14 92 (woensdag en zondag gesloten)

Oblomov is een Russische edelman die ver van zijn landgoed, in Sint-Petersburg woont.
De man raakt niet uit bed. Nooit.
Maar het is niet zijn fout natuurlijk. Hij had immers de verkeerde jeugd: te zacht en te sentimenteel. Ondertussen stapelen de rekeningen zich op. Het huis vergaat onder een dikke laag stof. Goedmenende hulpverleners én profiteurs, ware en valse vrienden, lopen de deur plat. En ver weg op zijn landgoed kreperen zijn boeren.
Kortom: algemene dodende inertie, alles is te veel, niets is interessant. Waarom zou een mens nog iets doen? Waarom in gang schieten als je evengoed je bediende kunt opdragen om die lastige feiten gewoon nooit, nooit, nooit meer te vermelden.
Wie bekruipt nooit de zin om met alles te stoppen, in bed te stappen en het deken over de kop te trekken? Après moi le déluge! Waarom je stem nog verheffen in de tinnitus van de massahysterie? Terwijl je je intussen nog even lekker en existentieel kunt omdraaien in je dons.

En dan, knock knock, klopt Oblomovs jeugdvriend Stolz aan. Hij opent ramen en deuren, jaagt de farizeeërs uit de tempel, regelt de achterstallige papieren en formulieren, sleurt Oblomov zijn sponde uit en introduceert hem bij de integere en bevallige Olga.
Zal de liefde sterk genoeg zijn om Oblomov uit zijn lome luiheid tot enig leefbaar leven te wekken?

Kom tijdig uit uw bed, u wordt verwacht!

 

Scenario & gastregie: Dominique Collet
Tekstbijdrage: Jean-Marie Schepens
Spel: Annabelle Van Malderghem, Gert-Jan Depauw, Jackie De Burck, Johan Mestdagh, Kathleen Rysman, Kurt Ronsse, Leen Roobaert, Marie-Jeanne Pauwels, Peter De Cordier & Luc De Paepe

Speeldata

De opvoeringen hebben plaats in Ontmoetingscentrum De Racing, markt Gavere

zaterdag 04/12/2021 20 u.
zondag 05/12/2021 18 u.
dinsdag 07/12/2021 20 u.
woensdag 08/12/2021 20 u.
vrijdag 10/12/2021 20 u.
zaterdag 11/12/20021 20u
X