Plan met oplossing voor rondpunt Bijloke bijna klaar

Nadat het rondpunt aan de Arthur Gevaertlaan – Deinsbekestraat/Bijlokestraat afgelopen weekend opnieuw werd aangereden, lees meer via deze link, heeft schepen van Openbare Werken Evert De Smet (N-VA) bekendgemaakt dat de plannen voor herstel klaar liggen. Ook de verkeerssituatie in de Arthur Gevaertlaan en aan het brugje richting De Buke worden zal aangepakt worden.

“Het probleem aan het rondpunt is dat er te veel asfalt is waardoor de mensen er gewoon rechtdoor rijden en denken dat de voorrang van rechts er geldt. Dat is voor alle duidelijkheid niet het geval”, aldus De Smet in het verslag van TV Oost. “We zijn bezig met een plan op te stellen en dat wordt binnenkort voorgelegd aan het schepencollege. Hetzelfde geldt voor de Arthur Gevaertlaan waar de fietsers momenteel geen plaats hebben en ook het brugje onder de spoorweg dat relatief gevaarlijk is.”

X