Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

De Reuzengilde brouwt een reuzenbier, Tripel Tricken


Robin Ronsyn, Patrick “den Tricken” Van Sinaey en om Goditiabois


Geraardsbergen. Vrijdag 15 oktober was er in cultuurcafé The Preacher de officiële voorstelling van het reuzenbier ‘Tripel Tricken’, gebrouwen ‘door en voor de Reuzengilde van Geraardsbergen’. De opbrengst van de verkoop gaat naar de ALS-Liga, voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Jaren geleden begonnen voorzitter Robin Ronsyn en ondervoorzitter Tom Goditiabois te experimenteren met het zelf brouwen van bier in brouwerij Orbins.  Hieruit vloeiden letterlijk en figuurlijk reeds vele geslaagde versies van het gerstenat uit voort. ‘Het perfecte recept werd minutieus uitgekiend, en na 2 proefbrouwsels werd de hemelse godendrank Tripel Tricken, een zalige dry hopped tripel met een alcoholpercentage van 8,5%, geboren’, licht voorzitter Ronsyn toe.  ‘Deze stevige, maar voor iedereen toegankelijke tripel werd genoemd naar Patrick “den Tricken” Van Sinaey, ervaren reuzendrager en sedert jaren lid van het bestuur van de Reuzengilde.’

Vanaf vorige week vrijdag is Tripel Tricken in verschillende horecazaken in Geraardsbergen verkrijgbaar en particulier verkrijgbaar via de webshop. De opbrengst gaat naar de ALS-Liga, voor verder onderzoek. Er was ook droevig nieuws. Jean-Pierre Panis, oud-reuzendrager en vader van onze schepen van Cultuur Ann Panis, is vorige woensdag overleden.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063542862410

Julien Borremans

X