Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Zottegem: geen prinsverkiezing, wel carnavalsvieringen

Dit bericht zal ongetwijfeld heel wat Zottegemnaren verblijden: na overleg tussen het stadsbestuur en het Feestcomité Zottegem, de Carnavalsraad en de feestcomités uit deelgemeenten is beslist dat in de komende maand januari 2022 in Zottegem weer carnaval gevierd wordt.

Zoals door het organisatiereglement al decennialang bepaald wordt, zal hiervoor in het stadscentrum op zaterdag 8 januari afspraak gemaakt worden (zijnde “de tweede zaterdag van januari als de eerste zaterdag op 1, 2, 3 of 4 januari valt”). Ook zoals al jarenlang het geval is, wordt deze viering echter niet de opener van de carnavalsoptochten in het Zottegemse. Hiervoor moet men daags tevoren op vrijdag 7 januari in Sint-Goriks-Oudenhove zijn. En wie van de carnavalsgekte maar niet genoeg krijgt, zal een weekje later eveneens aan zijn/haar trekken kunnen komen op vrijdag 14 januari in Erwetegem en op zaterdag 15 januari in Sint-Maria-Oudenhove. Tussendoor organiseert het stedelijk Feestcomité ook nog op zondag 9 en maandag 10 januari respectievelijk het kindercarnaval en de carnaval(dans)namiddag voor senioren.

Dat Zottegem zich stilaan begint op te maken voor de carnavalsvieringen, wordt gewoonlijk aangekondigd door de traditionele verkiezing van de Prins Carnaval die de scepter zal mogen zwaaien over dat hele carnavalsgebeuren. Ditmaal zal dit echter niet het geval zijn. Reeds een drietal maanden geleden immers werd binnen de Carnavalsraad beslist om de prinsverkiezing die normaal in de tweede helft van november plaatsvindt, af te gelasten omdat de corona-omstandigheden voor de kandida(a)t(en) een normale verkiezingscampagne en voorbereiding onmogelijk maakten. Lees hierover meer in een eerder NUUS-bericht via deze link. Tegelijk werd Prins Christian I bereid gevonden om nogmaals zijn rol te spelen en beloofde Jens Tuytschaever die in 2016 al eens de carnavalsscepter in handen had en nu opnieuw naar de prinsentitel wou meedingen, om zijn kandidatuur tot volgend jaar uit te stellen.

X