Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Open VLD Zottegem pleit voor polsbandje als Corona Safe Ticket

Open VLD Zottegem bestuurslid Lieve Vander Hauwert stelt voor dat de stad Zottegem polsbandjes verspreidt om de horecasector en alle andere sectoren waar vanaf 1 november 2021 voor gasten de verplichting geldt een Corona Safe Ticket voor te leggen vooraleer ze de zaak (of het evenement) mogen betreden.

“Op een aantal plaatsen (administratief centrum, bibliotheek, Bevegemse Vijvers, eventueel zelfs in de ontmoetingscentra) kan de coronapas en de identiteit gecontroleerd worden en krijgt men een 24uurs-polsbandje (vergelijkbaar met een plastic festivalbandje). Het polsbandje is alleen op de dag van afgifte geldig en heeft per dag een andere kleur zodat misbruik uitgesloten wordt”, aldus Lieve Vander Hauwert. “Het laat je toe om op dezelfde dag/avond in meerdere horecazaken of op verschillende plaatsen langs te gaan: een aperitiefje of lunch in je favoriete horecazaak, gezellig napraten over de voetbalwedstrijd van je zoon/dochter in de kantine, een bezoek aan de cafetaria van het ziekenhuis of de tearoom van een woonzorgcentrum, zonder dat je telkens weer moet aanschuiven (soms in de regen en koude aan de deur). Als dit al in het weekend kan gebruikt worden zou dit al veel tijd besparen. In Nederland is dit reeds op verschillende plaatsen uitgetest geweest (Rotterdam, marathon Eindhoven) en beide partijen, zowel de horeca-uitbaters als de klanten, bleven hierover enthousiast. Hier is geen tijd te verliezen, hoe sneller we dit kunnen invoeren voor de Zottegemse horeca, sportverenigingen, fitness, … hoe beter. We moeten constructief samenwerken voor onze Zottegemse horeca en sportverenigingen.”

De Open VLD-Fractie zal het voorstel voorleggen als bijkomend punt op de eerstkomende gemeenteraad op maandag 15 november 2021.

X