Gratis middagconcerten op zaterdag in de Kunstacademie


Geraardsbergen. De Kunstacademie is vorig weekend opnieuw gestart met gratis middagconcerten op zaterdag. Verschillende jonge leerlingen toonden zich van hun beste kant in de hospitaalkerk. Dankzij de unieke ligging van de academie in het hart van het handelscentrum zijn de middagconcerten voor veel mensen een momentje van rust na het shoppen op zaterdagochtend. Vanaf nu wordt elke maand een zaterdagmiddagconcert gepland. Het volgende vindt plaats op zaterdag 13 november.

Wie één van de podiumkunsten onder de knie wil krijgen, vertoeft het liefst op een podium mét publiek erbij. Daarom breekt de Kunstacademie met plezier opnieuw uit haar klaslokalen via de zaterdagmiddagconcerten.

“De leerlingen hebben dit, omwille van Covid-19, te lang moeten missen. Nu het weer mag, laten we graag van ons horen. Bezoekers en voorbijgangers kunnen zo genieten van het artistiek talent die onze Kunstacademie rijk is”, aldus Martine Rouquart, waarnemend directeur van de Kunstacademie.

“Maandelijks organiseert de school een middagconcert om 12 uur in de hospitaalkerk. De invulling van de concerten kan een mix zijn van muziek, woord, dans, circus en/of beeldende kunsten, gebracht door leerlingen van alle leeftijden”, zegt schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont.

“We zorgen voor een gevarieerd programma met een duur van 30 minuten tot maximum 1 uur waar elke leerling de kans krijgt om op het podium te staan”, vult projectcoördinator Bram Meese aan. Het volgende middagconcert is op zaterdag 13 november. De andere data zijn 4 december 2021, 22 januari 2022, 5 februari 2022, 12 maart 2022, 2 april 2022, 7 mei 2022 en 4 juni 2022.