Zottegemnaar waarschuwt: “Corona is niet zomaar een griepje”

Afgelopen zomer waarschuwde Zottegemnaar en coronapatiënt Kurt Staelens voor de gevolgen van het coronavirus. Dat doet hij nu opnieuw, vooral omdat hij blijft opmerken dat het virus “al te vaak niet serieus genomen wordt.”

Over Kurt (49): In april 2020 werd bij hem corona vastgesteld en dat bleef allesbehalve zonder gevolgen. Tot vandaag vecht hij om opnieuw de oude te worden. We lieten hem met NUUS eerder al aan het woord. Lees meer via deze link. Vandaag doet hij een nieuwe oproep, omdat “de coronaregels nog té vaak met de voeten getreden worden”

Voor goed begrip, Kurt belandde door corona in een coma, had een gewichtsverlies van liefst 20 kilogram en hij is sindsdien levenslang een nierpatiënt. Hij deed zijn verhaal enkele weken geleden ook in Het Nieuwsblad. Zie deze link en hieronder voor zijn quotes.

“Het is belangrijk dat mensen mijn verhaal kennen, want blijkbaar zijn er nog veel mensen die niet beseffen welke impact het virus heeft en het in die naïviteit afdoen als het zoveelste ‘griepje’”, stelde hij toen. Vandaag wil hij mensen opnieuw waarschuwen. “Gezien de discussies rond de derde vaccinatiespuit, het ongenoegen bij de nieuwe, strengere coronamaatregelen en omdat ik vind dat het verhaal van coronapatiënten die effectief in het ziekenhuis zijn beland nog niet genoeg wordt verteld.”

“Het is belangrijk dat mensen mijn verhaal kennen, want blijkbaar zijn er nog veel mensen die niet beseffen welke impact het virus heeft en het in die naïviteit afdoen als het zoveelste ‘griepje’”, stelde hij toen. Vandaag wil hij mensen opnieuw waarschuwen. “Gezien de discussies rond de derde vaccinatiespuit, het ongenoegen bij de nieuwe, strengere coronamaatregelen en omdat ik vind dat het verhaal van coronapatiënten die effectief in het ziekenhuis zijn beland nog niet genoeg wordt verteld.”

“Vooral de nasleep van een besmetting is voor velen onbekend terrein. Door mijn relaas te doen, hoop ik dat mensen minder laks zullen omspringen met het virus. Want dat is blijkbaar nodig”, aldus Kurt, die van zichzelf vindt dat hij door het oog van de naald is gekropen. Ik sta waar ik nu sta door een portie geluk en door de goede zorgen van het personeel in het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem. Ze hebben er daar alles aan gedaan om mij erdoor te sleuren en ik ben hen daar nog steeds zeer dankbaar voor. De lastige weg die ik heb afgelegd en de moeite die ik vandaag heb om zo normaal mogelijk door het leven te gaan, deed mij knarsetanden bij het zoveelste lockdownfeestje. Hetzelfde geldt bij het aanhoren van een getuigenis van een vaccinweigeraar.”

“Deze combinatie was moordend en zoog mij volledig leeg. Bovendien moet ik als nierpatiënt voor de rest van mijn leven een streng aangepast dieet volgen met zo weinig mogelijk zout, fosfor en kalium. Het duurde uiteindelijk tot eind 2020 voor ik weer aan het werk kon. Ondertussen heb ik als risicopatiënt mijn derde prik gehad. Eerst was ik weigerachtig omdat ik al beschermd was, maar na overleg met mijn huisarts heb ik niet meer getwijfeld.”