Sotto schrijven: Golf (in Zottegem)

Het is geen geheim dat ik als twee druppels water lijk op de Amerikaanse golflegende Tiger Woods. Dat is dan ook de reden waarom ik op straat voortdurend aangesproken word door wildvreemde mensen en meermaals per dag het verzoek krijg of ze een foto mogen nemen met mij.

Overlaatst werd ik bijvoorbeeld aangeklampt in Gent door twee vrouwen van rond de dertig. “Oh my god, I can’t believe it! Tiger Woods! I’m such a big fan of you! Can I have your autograph please and maybe a picture of you and me? Oh my god, I’m so excited to meet you!” riep de ene vrouw vol enthousiasme. “Rustig juffrouw, rustig. Ik snap de verwarring, maar ik ben helemaal Tiger Woods niet.” antwoordde ik. “Hoor je dat? Wendy? Hoor je dat!? Tiger Woods spreekt onze taal! Oh my god. Ik sta te trillen op mijn benen van opwinding!” riep de vrouw. “Oh my god, Debby, je hebt gelijk! Dit is Tiger Woods! Hier in Gent! En hij spreekt tegen ons!” riep Debby terwijl ze me smoorverliefd aankeek. Wendy als Debby stonden aan de grond genageld door mijn aanwezigheid. “Dames, luister. Ik lijk inderdaad als twee druppels water op Tiger Woods, maar geloof me, ik ben hem niet. Deze gelijkenis achtervolgt me al vele jaren en ik ben het eerlijk gezegd spuugzat. Tiger en ik zijn twee totaal verschillende personen, en het zijn de verschillen tussen ons die ons allebei, elk op onze manier, zo uniek maken. Maar Tiger is Tiger en ik ben Mike. Net zoals jullie Wendy en Debby zijn. Daar valt weinig of niets aan te veranderen. Over verandering gesproken, hoe zit dat met jullie eigenlijk? Zin in een koffie of thee? En dan een bezoekje aan een museum? Of een ritje in mijn Nissan Micra uit het jaar 1999? Of misschien een plegrimstocht naar Santiago Di Compostella? Alles kan en alles mag. Noem iets en we doen het. Ik sta open voor alles. Als ik zelf zou mogen kiezen, dan kies ik uiteraard voor een ritje met mijn Nissan Micra. Niettegenstaande de hoge leeftijd van mijn wagen, is hij toch zeer ecologisch. Er groeit namelijk mos op mijn schuifdak. Wat is dat trouwens toch met mensen en hun auto? Je kan je toch echt geen dwazer statussymbool inbeelden dan een auto? Kijk daar! In de lucht! Allemaal botsende moleculen! En die chaos ademen we dus om de zoveel seconden in en uit. Je zou verdorie voor minder gek worden. Wat een spektakel! Ik heb zin om met jullie de polonaise te dansen. En dan draaien! Hebben jullie ook zo’n dorst en honger? Wat eten jullie graag? Ligt het aan mij, of zijn jullie allebei nagelstylistes? Doe alvast de groetjes aan de zusjes Vermoezen. Oei, is het ondertussen al zo laat? Ik moet dringend weg. Mijn golftoernooi in Erwetegem start binnen een half uurtje. Dag Wendy! Dag Debby! Tiger houdt van jullie allebei.” zei ik. Ik spurtte zo snel ik kon het hoekje om. Debby en Wendy bleven verdwaasd achter.

Mike Vanderroost