Is Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog te redden?

Kommer en kwel na verlies tegen E.Winnik

Kommer en kwel in Oosterzele. Het is weer een dramatische namiddag geworden voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. VGO keek al vlug tegen een 0 – 2 achterstand op. Iets voor het halfuur bracht Haelterman VGO opnieuw in de wedstrijd. Er was weer hoop, maar VGO kon nadien niet meer scoren. Wat een desillusie, de ontgoocheling verbijten na de achtste seizoensnederlaag. Je kan er niet naast: het is code rood in Oosterzele.
Haelterman Jens

Voorwaarts Gijzel Oosterzele liet de kans liggen om gestaag uit de degradatiezone te kruipen. Winnik (12 de, 10 p) leek een haalbare kaart, maar eens te meer bleek dat er een schrijnend gebrek is aan scorend vermogen. Gans de VGO – entourage kan onmogelijk tevreden zijn met 3 op 33 en de 16 ste plaats in de rangschikking. Op zoek naar de redenen voor deze gang van zaken, is het gebrek aan stabiliteit het sleutelwoord. Eens komaf maken met het gebrek aan efficiëntie is makkelijker gezegd dan gedaan. Het bescheiden Eendracht Winnik reet zondagnamiddag de wonde bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog eens helemaal open. Veel goede wil van de VGO – spelers, het volstaat momenteel niet. Lang geleden, het moeras waar VGO verzeild geraakt is, is echt diep. De ontgoocheling is bij de aanhang echt groot. Men kan de clichédoos opentrekken, maar wat VGO dit seizoen meemaakt is meer dan frustrerend. Zeker als je weet dat het VGO – bestuur hard werkt en veel veil heeft voor zijn ‘hartsclub’. Er worden nog altijd bij VGO bergen werk verzet.

De club zit in de hoek waar de klappen vallen. Na elke nederlaag (zei het alweer eens nipt) denkt men het ergste achter de rug te hebben. Velen hadden goede hoop – na de verdienstelijke wedstrijd in en tegen Standaard Denderleeuw (1 – 1) – dat de ommekeer er tegen Winnik zou komen. Helaas, een domper rijker. Als het vertrouwen weg is lukken er minder dingen. VGO is helemaal op de bodem beland.  Wie valt er iets te verwijten? Maar de naakte cijfers staan wel op het bord. Amper zes keer gescoord na 11 wedstijden, en al 32 tegendoelpunten. Is Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog te redden? Er zijn nog 19 wedstrijden te gaan. Als VGO nu eens een reeksje kan neerzetten kan het oprukken in het klassement. Misschien een troost, ook Machelen (15 de), Nokere – Kruishoutem (14 de), Meerbeke (13 de) en Eendracht Houtem (12 de) verloren hun wedstrijd. Iedereen beseft dat er werk aan de winkel is. De inzet van de trainersstaf van de komende weken is Voorwaarts Gijzel Oosterzele op niveau krijgen. Te beginnen met zondag 21 november (aftrap 14 u 30), dan trekt VGO naar Machelen (15 de, 5 punten). Een heuse zespuntenmatch. Het moet er dit keer ‘boenk’ op zijn. (mvdv, foto’s ddl).