PVDA Ninove bestaat één jaar, dit werd gevierd met een glaasje bubbels

Zondag 14 november gaf de lokale afdeling van PVDA zijn 1ste ‘ledenfeest’. Dit naar aanleiding van hun 1 jarig bestaan in Ninove. De lokale afdeling wou zich graag voorstellen en kennismaken met de Ninoofse leden en sympathisanten.

De 50-tal leden en sympathisanten werden verwelkomd met een glaasje bubbels en live muziek in het Oud stadhuis. Nadien gaven zowel de lokale voorzitter Joachim De Maeseneer als het federaal parlementslid en syndicaliste Maria Vindevoghel een speech. Achter de speeches was het tijd voor taart die de vrijwilligers hadden gebakken en gezellig bijpraten.

Parlementslid Maria Vindevoghel hebben we 20 jaar geleden leren kennen als woordvoerster van de Sabéniens na het faillissement van deze luchtvaartmaatschappij. Nadien ging ze aan de slag bij de vakbond ACV waar ze zich bezighield met de vrouwenwerking en de luchtvaartsector. Sinds 2019 is ze parlementslid voor PVDA. Ze vertelde in haar speech vanuit haar ervaring bij Sabena, de vakbond en nu in het parlement. Ze benadrukte hoe belangrijk het lokale engagement is van de basis om dingen te veranderen.

©PVDA Ninove – Parlementslid Maria Vindevoghel

De lokale voorzitter Joachim stelde de lokale afdeling voor en gaf een terugblik op het eerste jaar. Dit was ondanks de coronacrisis niet gemakkelijk (zo konden ze pas na 8 maand eens fysiek samenkomen), maar toch erg succesvol met al tal van acties zoals tegen de afbouw van de dienstverlening van het openbaar vervoer en ter ondersteuning van de horeca. Hij ging dieper in op de toekomstplannen eindigde met een oproep om hen te versterken omdat ze in Ninove een volwaardig links, democratisch en sociaal alternatief willen zijn voor het huidige rechtse bestuur.

©PVDA Ninove – PVDA Afdeling Ninove