Dichters die willen meedoen aan wedstrijd bibliotheek Zottegem moeten zich haasten

Naar aanleiding van de Poëzieweek 2022 van 27 januari 2021 tot 2 februari 2021 gaat Route 42, een samenwerkingsverband waar ook bibliotheek Zottegem en CC Zoetegem deel van uitmaken, op zoek naar de ‘Route 42-dichter of dichteres’. Dichters die willen deelnemen moeten zich haasten want deelnemen kan nog maar tot 30 november.

Naast Zottegem maken ook culturele verenigingen uit Geraardsbergen, Lierde, Herzele, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem deel uit van het samenwerkingsverband Route 42.

“Wie gebeten is door poëzie, graag gedichten schrijft of in de ban is van haiku’s en limericks kan een gedicht indienen. Thema is ‘NATUUR’, deelnemen kan tot 30 november en inzendingen mogen per email naar gedicht@route42.be gestuurd worden. Een professionele jury, bestaande uit niemand minder dan Delphine Lecompte en Peter Holvoet-Hanssens, zal uit alle inzendingen een shortlist opstellen. Zowel uit de categorie ‘kinderen en jongeren tot 18 jaar’ als voor de categorie ‘plus 18-jarigen’ wordt een Route 42-dichter gekozen.”

“Begin januari 2022 laat Route 42 de shortlist los via de website www.route42.be en via de gedrukte poëziebundel. Zo kan ieder zijn favoriete dichter naar de overwinning stemmen. De winnaar uit elke categorie ontvangt een waardebon van 100 euro en mag zich een jaar lang de Route 42- dichter van 2022 noemen. De winnaars uit beide categorieën worden bekendgemaakt tijdens de slotvoorstelling op 2 februari. Meer info op Zottegem.bibliotheek.be en Route42.be/poezieweek-2022.”