Zorgband Leie & Schelde installeert Pakjesautomaat van bpost

De nieuwe Pakjesautomaat kan worden gebruikt vanaf 25/11/2021

De Zorgband Leie & Schelde plaatst op hun site in de Kloosterstraat te Merelbeke bpost een pakjesautomaat. Dankzij de Pakjesautomaat hebben onze buren, medewerkers, gebruikers van het lokaal dienstencentrum De Merelaar en bewoners van onze assistentiewoningen en woonzorgcentrum het Berkenhof de mogelijkheid de klok rond pakjes op te halen én te versturen.
Het gebruik van de Pakjesautomaat is erg eenvoudig met de smartphone:
– Download de gratis My bpost app op je smartphone en log in met je e-mail adres. Je ziet je pakje dan vermeld staan in de app.
– Ga naar de Pakjesautomaat, open de My bpost app en tik op ‘open Pakjesautomaat’.

Het kluisje gaat automatisch open. Neem je pakje eruit en sluit het deurtje.
Naast het afhalen van pakjes is ook het verzenden van pakjes mogelijk, zowel nieuwe zendingen, als retours.
Duurzame leveringsmethode
Het is voor de Zorgband Leie & Schelde en bpost belangrijk de ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen en de CO2 uitstoot te verminderen. Zo worden leveringen bestemd voor een Pakjesautomaat door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Hiermee biedt de Zorgband Leie & Schelde alvast een degelijk antwoord op de groeiende stroom van online leveringen.
We denken dat dit nuttig kan zijn voor medewerkers die bijvoorbeeld een late shift hebben gewerkt en daardoor niet tot in een afhaalpunt geraken. Maar we geloven ook sterk dat onze gebruikers van het lokaal dienstencentrum meer en meer vertrouwd geraken met online shoppen via onze computer en smartphonelessen. De toekomstige bewoners van onze assistentiewoningen en woonzorgcentrum
zullen de online shoppers van vandaag zijn, op deze manier willen we hier al op anticiperen. Bovendien willen we ook iets terugdoen voor de buurt en zo zorg laagdrempelig en toegankelijk maken.
De nieuwe Pakjesautomaat kan worden gebruikt vanaf 25/11/2021