Zottegem graffiti-stad. Nieuw werk siert muur vzw De Hoop

Na de graffitimuren van Klaas Van der Linden op de parking van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst ( lees meer via deze link ) en de bibliotheek ( lees meer via deze link ) of de muurschildering van Kymo One in de Noordstraat in Zottegem ( lees meer via deze link ) , profileert de stad Zottegem zich opnieuw als veilige thuishaven voor kunstige graffiti. Deze keer ging vzw De Hoop, een instelling voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, een samenwerking aan met Kapow vzw voor de uitwerking van een muurschildering op de muur van het gebouw van de vzw aan de Zuster Angelalaan in Zottegem.

“De Hoop bestaat in 2022 15 jaar en toch horen we links en rechts dat er nog steeds mensen zijn in Zottegem die ons niet kennen”, klinkt het bij De Hoop dat in de ruime regio enorm gewaardeerd wordt voor het verschil dat ze dagelijks maken. “We hopen met deze graffitimuur wat beter op te vallen in het straatbeeld, zodat mensen ons sneller weten te vinden als ze ons nodig hebben. We zijn een kleinschalige, huiselijke voorziening die volwassenen met een beperking begeleidt naar een zo optimaal mogelijke levenskwaliteit.”

“We bieden ondersteuning aan personen met een hersenletsel, een degeneratieve aandoening, een autismespectrumstoornis en een motorische beperking onder de vorm van dagcentrum, wooncoaching en begeleid werk. Naast het feit dat De Hoop wil dat cliënten thuis kunnen komen bij hen, zetten ze ook sterk in op buurtwerking en inclusie. Op die manier proberen ze drempels te doorbreken zodat personen met een beperking zich ook thuis kunnen voelen in de buurt. Maandelijks zetten ze hun deuren open in hun Koffiehuis, de Soepkerre rijdt elke week uit in de buurt met lekkere verse soep en De Propere Bende houdt de buurt netjes door zwerfvuil te rapen.

Met de graffiti muur willen we ons verhaal nog meer uitdragen. Want ondanks een beperking kan je volwaardig deel uitmaken van de maatschappij en je thuis voelen in je buurt!”