Pompoen-torens Zottegem worden 300 liter soep voor minderbedeelden én voor medewerkers vaccinatiecentrum

De stad Zottegem laat weten dat de pompoentorens van de Pompoenhoeve in Sint-Goriks-Oudenhove die het centrum van Zottegem de afgelopen weken sierden werden omgetoverd tot pompoensoep voor Lichtpunt Zottegem, met dank aan de Zottegemse senioren.

“Op de welzijnscampus Egmont werd heerlijke pompoensoep gemaakt die gratis bedeeld werd door vzw Lichtpunt”, klinkt het bij de bevoegde schepen Peter Vansintjan (CD&V Zottegem). “Het was een gezellige drukte vorige week in het Woonzorgcentrum (WZC), Dagverzorgingscentrum (DVC) en Lokaal Dienstencentrum (LDC). Vele vrijwilligers en medewerkers van het LDC staken de handen uit de mouwen en versneden tientallen pompoenen. Ook de bewoners en gasten van het WZC en DVC hielpen enthousiast mee. De pompoensoep werd gemaakt in de keuken van het WZC, met dank aan de koks en cateraar die zorgden voor de extra groentjes om er een lekkere soep van te maken.”

“Er werd maar liefst 330 liter soep gemaakt. Een smakelijk extraatje voor alle bewoners, maar vooral voor de mensen die geholpen worden door Lichtpunt. Zij kregen de soep gratis mee bij de voedselbedeling. Ook het vaccinatiecentrum werd voorzien van soep voor alle medewerkers en vrijwilligers daar. Lichtpunt Zottegem is een vereniging die de meeste kwetsbare gezinnen in Zottegem helpt door drie keer per maand gratis voedselpakketten aan te bieden. De gezinnen die in aanmerking komen voor een voedselpakket worden doorverwezen door het Sociaal Huis. Ruim 30 vrijwillige medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor deze hulpverlening. Het doel van hun werking is niet louter de materiële hulpverlening maar ook het mogelijk maken van ontmoeting”

Meer info? Check: