Sportdienst Lierde valt tot tweemaal toe in de prijzen.

De Lierdse Sportdienst werd niet alleen voor het derde jaar op rij winnaar van de #sportersbelevenmeer-award 2021 maar heeft ook voor de eerste keer het criterium Sporten Zonder Drempels gewonnen.

Dankzij het project healthy ageing werd de Lierdse Sportdienst voor het  criterium Sporten zonder drempels” uitgeroepen tot winnaar en won hij een cheque van 750 euro.

De campagne #sportersbelevenmeer is een initiatief van Sport Vlaanderen. Voor deze campagne dienen lokale besturen 4 van de 6 criteria tot een goed einde te brengen.

Bijkomend was er in iedere provincie per criterium een prijs te winnen van 750 euro. De criteria zijn onder andere sporten zonder drempels, gezinssport, schoolsport,… De bedoeling van deze campagne is dat lokale besturen hun inwoners aanzet tot meer bewegen en sporten.

De Lierdse Sportdienst heeft ervoor gezorgd dat de gemeente Lierde niet alleen de #sportersbelevenmeer-award 2021 heeft gewonnen maar ook nog werd uitgeroepen tot winnaar van “sporten zonder drempels” voor de provincie Oost-Vlaanderen.

Dit criterium werd gewonnen dankzij het project healthy ageing, opgezet door stagiaire Jodie Pennewaert, waarbij beweegsessies voor senioren werden georganiseerd op dinsdag- en dondernamiddag. Wegens het grote succes werd beslist om dit project ook in 2022
verder te zetten.

“Wij waren al tevreden met het winnen van de #sportersbelevenmeer-award 2021”, zegt de trotse Schepen van sport Antoine Van De Maele “maar bijkomend het winnen van één van de criteria maakt deze prijs toch nog iets specialer. Samen met de Sportdienst bekijken wij hoe we het gewonnen geld kunnen spenderen om nog meer  mensen in onze gemeente aan het sporten of bewegen te krijgen.” voegt hij er enthousiast nog aan toe.

Foto van links naar rechts: Antoine Van De Maele (schepen van Sport), Veerle Van Steerthem (sportfunctionaris), Kurt De Gelas (voorzitter Sportraad)

 

Project” healthy ageing” te Lierde.