Betrapt achter het stuur ondanks rijverbod van 4,5 jaar

Tijdens een BOB-actie van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem werd zaterdag een bestuurder betrapt die een rijverbod heeft van 4,5 jaar.

“De controles werden uitgevoerd vanaf 18 uur op twee verschillende locaties in de zon: aan een invalsweg in Herzele en een invalsweg naar Sint-Lievens-Houtem. In Zottegem ging het om een mobiele controle”, legt commissaris Peter Souffriau uit. “In totaal werden 85 bestuurders onderworpen aan een sampling-test. Voor drie bestuurders werd een PV opgesteld. Een blies alarm en twee anderen legden een positieve ademtest af. Eén rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Van de bestuurders die aan een drugstest werden onderworpen, testten er twee positief. Een rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Het voertuig van de tweede bestuurder werd geïmmobiliseerd omdat hij niet beschikte over een geldig rijbewijs. Verder werd een bestuurder gevat die een rijverbod van 4,5 jaar heeft lopen.