Vermiste Dean (4) dood teruggevonden. Ontvoerder opgepakt

Nadat dinsdagnamiddag eerst Dave De Cock, ontvoerder van de 4-jarige Dean Verberckmoes, lees hierover meer via deze link, werd opgepakt in Nederland, werd ’s avonds laat Dean dood aangetroffen in het Nederlandse dorp Vrouwenpolder.

Een wetsdokter zal zijn lichaam onderzoeken om de doodsoorzaak te achterhalen en het labo zal een sporenonderzoek uitvoeren. De Kock zal opnieuw verhoord moeten worden. Het parket bevestigt dat De Kock in het verleden (10/02/2010)  een celstraf van 10 jaar heeft gekregen ingevolge een vonnis van de correctionele rechtbank van Turnhout voor feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt, en gepleegd is zonder het oogmerk om te doden (kwalificatie). En dat hij zijn straf volledig heeft uitgezeten tot december 2018. In het Nieuwsblad, lees meer via deze link, staat te lezen dat De Kock op het moment dat hij werd aangehouden zwaar onder invloed was van verdovende middelen en dat hij pas uren later ondervraagd kon worden.

X