Anny Bert: Opsporingsbericht

Heel speciale aandacht voor dit opsporingsbericht

Verdwenen op woensdagmorgen dicht bij zijn woonst in Bevegem :

Hij heeft net uiterlijk, is grijs, verspreidt geen kwalijke geur. Wachtte er op de komst van Ilva.

Vinder mag inhoud meenemen

Wat denk je : stuur ik het door of moet ik wat duidelijker zijn en niet direct op het sentiment en het medeleven werken ?

Wacht, ik probeer het anders, meer recht voor de raap :

Welke onnozelaar pakte op woensdagmorgen, even voor 8, mijn grijze bak ? Steek  je tengels in je broekzak of nog beter, steek ze in je snotneus maar blijf met je fikken van mijn restcontainer !

Nog niet de juiste aanpak ? Meer diplomatie ? Daar gaan we.

Beste buurman !

Dat “beste” laat ik maar weg : ik weet dat er véél betere bestaan.

Buurman !

Is iemand van om de hoek, dus uit een andere straat, dan nog wel je buurman ?

Man !

De lente is weer niet meer zo veraf en ik zag in je voortuintje al de eerste krokusjes nieuwgierig uitkijken naar het voorjaar. Bravo ! Je hebt daar voor een mooie beplanting gezorgd. Tussen die azaleastruik en die vuurpijlen zag je toevallig toch niet wat dat er niet thuishoort, iets dat in geen enkele plantencatalogus is opgenomen : een kleine grijze restcontainer ? Mocht je heel binnenkort je krokusjes eens met een bezoek vereren, kijk dan ook eens uit naar mijn grijze bak. Hij is heel goed onderhouden, net als je voortuintje. Ik deed vorige week zelfs nog een schenking van €35 omdat hij mij zo dierbaar is. Neem hem gerust bij het metalen handvat want ik heb hem van dag één kiemvrij benaderd. Hoewel. Nu onverlaten hem bij mijn voordeur kidnapten, kan ik niet langer instaan voor de bacteriën die zich via snoodaards al op zijn handvat hebben geïnstalleerd.

Evenmin de inhoud moet je zorgen baren. Neem gerust een kijkje. Alles is netjes verpakt en daarna ondergeracht

 in een grote grijze plastic zak, in een analoge kleur van de bak zelf. De kleurencombinatie, snap je. Fecaliën, van welke leverancier dan ook, zal je er niet in aantreffen. Om de beschrijving in culinaire termen af te ronden : het afval in de zak is gedresseerd op een bedje van enkele zwarte plastic broekknijpers, daar onderaan beland na telefonische navraag bij Ilva.

De politie is momenteel met de verdwijningszaak bezig, trouw aan haar parool : wat je zelf doet, doe je beter !

Ik wens je verder een aangename tocht door je voortuintje met speurend oog voor al wat er niet thuishoort en grijs is en een handvat heeft.

Veel te melig, vind je. Ik ook. Laat me doen want ik heb intussen een grijs vermoeden. Daar gaan we !

Jij Jens, met dat onschuldige engelengezicht : blijf van mijn grijze bak op weg naar school ! Als je dan toch wat moet vastpakken, neem je lijst met Latijnse woordjes beet en sleep die mee. Het mag ook de Simple Past zijn van een resem  onregelmatige werkwoorden of de Plus-que-Parfait want je Frans zal wel ook niet parfait zijn. Het mogen ook scheikundige formules zijn waarmee je eveneens moeite hebt. En moét je dan je spierballen laten rollen, help je ma met bladeren opruimen met de zware bladzuiger op je magere karkas. Of help je pa met het omleggen van een boom en met hout klieven, hout dat je daarna in je stokjes van armen naar binnen draagt   . Maar blijf van mijn afvalbak op weg naar school !!!

Jaag me niet op kosten bij Ilva voor een nieuwe grijze bak of jaag me niet naar Meengracht 1 om een PV te ondertekenen.

Snotjens !!!

Dat wordt het !

X