‘Ondanks de aankondiging vooraf, hadden 76 bestuurders een te zware voet.’


Geraardsbergen/Lierde. Tijdens de verkeersveilige dag op 25 februari controleerde de Verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde de automobilisten op snelheid werd, gsm-gebruik achter het stuur en het correct dragen van de gordel.

1206 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. Ondanks de aankondiging vooraf, hadden 76 bestuurders een te zware voet. Een bestuurder reed 35 km/u te snel op een plaats waar maximum 50km/u mag worden gereden. Van de 33 ademtests die werden afgenomen, blies 1 automobilist positief. Zijn rijbewijs werd gedurende 6 uren ingehouden.

Daarnaast werden er nog verschillende processen-verbaal uitgeschreven wegens zwartwerk, niet-keuring en geen vervoersvergunning. Ook waren er diverse onmiddellijke inningen wegens gordeldracht, gsm-gebruik achter het stuur en voor niet aangepaste snelheid.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans