Tentoonstelling ‘Het rijke verleden van Geraardsbergen’


Geraardsbergen. Vanaf dinsdag 12 april kan je een nieuwe tentoonstelling bezoeken in het Toeristisch Infokantoor. Ditmaal zetten we het rijke verleden van onze stad in de kijker! Sinds de sluiting van het Museum in de Collegestraat, wordt de collectie bewaard op de zolder van het stadhuis. Er zijn plannen voor een nieuw stadsmuseum op deze site, maar de realisatie ervan kan nog enkele jaren duren.

Met de tentoonstelling Het rijke verleden van Geraardsbergen krijgt een deel van ons cultureel erfgoed, een nieuwe plek in de Lakenhal van het Toeristisch Infokantoor Visit Geraardsbergen op de Markt.

De Chantillykant, de Union Allumettière, de brouwerijen en de sigaren, elk van deze nijverheden kleurde het industriële verleden van Geraardsbergen. Ze zorgen in de 19de eeuw en begin van de 20ste eeuw voor welvarendheid en dragen bij aan het specifieke karakter van onze stad. Een boeiende synthese in beeld en tekst over glorie en verval, een verhaal over de werkijver en industrialisatie in onze stad.

Praktisch
Je kan de tentoonstelling iedere dag bezoeken van 10 tot 17 uur vanaf dinsdag 12 april in het Toeristisch Infokantoor Visit Geraardsbergen.