Fietsersbond Zottegem tevreden met nieuwe wegmarkeringen Traveins

Fietsersbond Zottegem laat weten tevreden te zijn met de nieuwe wegmarkeringen op Traveins in Sint-Goriks-Oudenhove.

“Het wegbeeld op Traveins is nu veel duidelijker dankzij nieuwe wegmarkeringen”, aldus Fietsersbond Zottegem. “Door deze wegmarkeringen lijkt de rijbaan smaller waardoor het autoverkeer minder rap zal rijden. De gemarkeerde fietspaden zorgen voor een duidelijke afgebakende strook waar auto’s niet over mogen rijden. In het verleden stonden geparkeerde auto’s vaak op het slecht gemarkeerde fietspad, dat is gevaarlijk voor fietsers. In de nieuwe situatie wordt het fietspad beter vrijgehouden omdat de belijning duidelijker is. Wagens parkeren zich links van de volle lijn, dus niet erover, dan blokkeren ze het fietspad of maken ze het gevaarlijk smal (deurgevaar en zijspiegels). Dank aan het stadsbestuur voor deze werken en Politiezone Zottegem Herzele Stlievenshoutem voor de opvolging van de parkeersituatie!”