Dr.Luc Bouwen finisher in ‘Marathon des Sables’ in Marokko

6035 euro voor ‘Artsen zonder Vakantie’

Dr. Luc Bouwen uit Oosterzele haalde de eindmeet van de loodzware Marathon des Sables in Marokko. Grandioos. Een gepaster woord om de prestatie van dr. Bouwen te omschrijven, is er niet. Hij heeft daarenboven een groot hart voor ‘Artsen zonder Vakantie’, hij sprokkelde maar liefst 6035 euro bijeen voor ‘Artsen zonder Vakantie’. Mooi initiatief.
Het is misschien nog niet doorgedrongen, maar wat de Oosterzelenaar presteerde is echt fantastisch. De Marathon des Sables is ongeveer 250 km lang en staat bekend als de zwaarste tocht ter wereld. Uiteraard mag dr. Luc Bouwen, orthopedisch chirurg in het ASZ, overgelukkig zijn. Hij liep een perfecte race. Opgeven, dat staat niet in het woordenboek van dr Bouwen. Finishen in zo’n aartsmoeilijke wedstrijd mag het predicaat ‘exceptioneel’ krijgen. Het is op zijn minst een ware helletocht. Deelnemen aan zo’n wedstrijd is niet voor doetjes. Maar dr. Bouwen kan blijkbaar pijn uitschakelen. Hij liet een mooi epos optekenen. De Marathon des Sables zit nu eenmaal zo in mekaar. De helden moeten knokken. Strijd met geslepen messen. Genadeloos. De eindmeet halen is ronduit schitterend. De kroon op veel en hard trainen. Dr. Luc Bouwen was groots.
Dr. Luc Bouwen: ‘Het was een ongelooflijke ervaring. Vele inspirerende mensen ontmoet. Tijdens de tocht waren er toch moeilijke momenten, maar met de steun van het thuisfront heb ik die zonder problemen kunnen overwinnen. Bij deze veel dank voor de steun en ook de steun van de gemeente om aan dit project de nodige ruchtbaarheid te geven. Uiteindelijk heb ik 6.035 euro ingezameld voor “Artsen zonder Vakantie”, zegt een zielsgelukkige Luc Bouwen. ‘We willen hem van harte feliciteren met deze ongelooflijke straffe prestatie’, klinkt het fier in het ASZ. Woorden van lof van veel collega’s en ook burgemeester Johan Van Durme had veel bewondering voor de stunt van de Oosterzelenaar. ‘Niet alleen woorden, maar ook daden, daar houden we van.
‘Het lopen van de ‘Marathon des Sables’ is letterlijk een emotionele rollercoaster. Ik heb mensen zien afhaken, die veel hoger stonden in het klassement, maar het niet meer konden opbrengen om door te gaan. Een goede fysieke conditie is wel een vereiste om deze wedstrijd te kunnen eindigen, het mentale aspect is naar mijn gevoel nog veel belangrijker. De berichten en aanmoedigingen van de organisatie hebben ervoor gezorgd dat ik de finish heb behaald. Iets wat belangrijk is in het dagelijkse leven. Het krijgen van voldoende steun uit je omgeving werkt echt goed om je doel te bereiken. Ik wil graag iedereen bedanken voor de steun en de mooie donaties’, besluit dr. Luc Bouwen.