Minister Weyts (N-VA) investeert € 87.450 in Sint-Catharinacollege


Geraardsbergen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 87.450 in Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen. “We timmeren verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Geraardsbergen ten goede. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 87.450 in Sint-Catharinacollege2 in Geraardsbergen. Concreet gaat het om de herinrichting en herbestemming van lokalen naar een leraarszaal, keuken en ontvangstbalie met bureelruimtes.

N-VA gemeenteraadsleden Sarah-Amilia Derijst en Ilse Roggeman menen dat kwaliteitsvol onderwijs een kwaliteitsvolle infrastructuur nodig heeft om de schoolgaande jeugd een goede toekomst te bezorgen. Ze zijn dat blij dat minister Weyts hierin Geraardsbergen niet vergeet.