Mensen met fluohesjes die foto’s van gevels nemen, zorgen voor onrust


Geraardsbergen. Deze week circuleerden op de sociale media beelden van mannen met een fluohesje aan die met tablets foto’s van voorgevels van huizen aan het nemen zijn. ‘Geen enkele logo van een bedrijf op hun fluohesje en alle drie met sportkleren en -sportschoenen aan’, klonk het ongerust. Deze mensen fotograferen al enkele weken koortsachtig alle gevels in onze streek. Ze werden al meermaals door buurtbewoners aangesproken.

‘Heel wat mensen vroegen zich af wat dit te betekenen had. Het was immers niet duidelijk waarom ze foto’s nemen en het logo op hun hesje is piepklein, waardoor niemand weet waarom ze al die foto’s nemen. Bovendien liepen sommige onder hen met een kap op hun hoofd, wat ook niet bepaald geruststellend was. Om alle achterdocht de wereld uit te helpen, ben ik maar gaan vragen waarom ze al die foto’s nodig hebben. Ik kreeg dan ook een vriendelijk antwoord op mijn vraag’, getuigt een man uit Schendelbeke.

Fiberklaar
‘Het was wel handig geweest mocht de buurt op voorhand ingelicht geweest zijn’, klinkt het. De politie en de stad Geraardsbergen is op de hoogte. Elke werknemer die op de straat foto’s van huizen neemt, moet een fluohesje dragen met daarop de logo van de firma op en moet tevens beschikken over een geldige legitimatiepas met foto. Ze zijn best aanspreekbaar.

Het blijkt hier te gaan om een onderaannemer van Fiberklaar. Deze firma onderzoekt of er een fibernetwerk in Geraardsbergen en omstreken kan worden aangelegd. De firma Fiberklaar zorgt voor het internet van de toekomst. Ze brengt het nieuwste glasvezelnetwerk naar zoveel mogelijk steden en gemeenten. Eerst worden er foto’s van de huizen genomen. Nadien komt een aannemer langs om te kijken waar de glasvezelkabel het best jouw woning binnenkomt. Daarna wordt de fiberkabel in de straat aangelegd. Vervolgens trekt de aannemer de glasvezelkabel tot in de woning en plaats de fibercontactdoos. De internetprovider zorgt voor de installatie van de modem en activeert de diensten. Een fiberabonnement kan je afsluiten bij jouw internetprovider.

Neem contact op
Twijfel je of sommige technici weldegelijk werken in opdracht van Fiberklaar? Spreek hen aan en vraag hun identificatiebadge of bel Fiberklaar op 078/31 99 87 of neem contact op met Solutions30 via het gratis nummer   0800 15 905. Is een situatie echt verdacht en vertrouw je het zaakje niet, bel dan naar de politie van Geraardsbergen.

Voor meer info:
https://fiberklaar.be/aanpak
https://www.geraardsbergen.be/streetsurveys-door-fiberklaar-in-geraardsbergen

Julien Borremans