Jeugdconcert van de Muziekschool van de Harmonie van Bottelare

Op vrijdag 13 mei om 19u30 heeft het jaarlijkse jeugdconcert van de Bottelaarse Harmonie plaats in de Patrokring aan de Koningin Astridlaan 24 in Bottelare.

Sinds vele jaren organiseert de Koninklijke Harmonie “Voor God en Vaderland” met succes een dergelijk concert met jongeren van haar eigen muziekschool, welke gericht is op het aantrekken van nieuw en vooral jong bloed om op termijn de rangen van de harmonie te versterken.

De muziekschool van de Bottelaarse harmonie biedt de mogelijkheid om muziekles te volgen zonder verre verplaatsingen. Door de individuele aanpak kan iedereen op eigen tempo leren om (na de initiatie notenleer) een instrument te bespelen en krijgen de leerlingen al vlug de kans om mee te spelen in de (jeugd)harmonie. Dit schooljaar zijn 7 nieuwe leerlingen voor de lessen notenleer ingeschreven, wat het bewijs levert voor de succesvolle aanpak.

Er is geen leeftijdsbeperking om in te stappen. Vanaf het 2de leerjaar van de lagere school kan je je eerste muziekstappen al zetten, en de keuze voor een muziekinstrument gebeurt reeds na het 1ste jaar notenleer. De lessen worden gegeven door een team van vijf gedreven lesgevers, onder de deskundige leiding van coördinatoren Gerard Lemmens  en Thomas Van Caelenberg

Welke lessen kan je volgen?

Notenleer (4 jaar) – Dwarsfluit, klarinet, saxofoon (houtblazers) – trompet, tuba, bariton, trombone, hoorn (koperblazers) – drum en trommel (percussie)

Waar vinden de lessen plaats?

De harmonie beschikt over muzieklokalen in de vroegere pastorie tegenover de Visitatieschool aan de Stas de Richellelaan.

Contact

Voor info kan je contact opnemen met één van de verantwoordelijken voor de muziekschool, Gerard Lemmens (gerard.lemmens@harmoniebottelare.be  of tel 09/ 362 76 55) of  Thomas Van Caelenberg  thomas.vancaelenberg@hotmail.com – 0486/30 90 96 of de voorzitter van de harmonie, Luc Van De Kerckhove (Luc.VanDeKerckhove@harmoniebottelare.be – 0478/ 72 97 86).