Ontdek ‘Tour Elentrik’ in Landskouter en Gijzenzele

Spuuglelijke elektriciteitskasten worden kleurrijke kunstwerkjes

Nieuw in Oosterzele. ‘Tour Elentrik’ is ronduit een prachtige wandelroute van 5 km die slingert door de deelgemeenten Landskouter en Gijzenzele. Door het thema ‘vrijheid’ werd er geopteert voor een wandeling langs de mooiste stukken van de Bunker- en Halvemaanroute.

Nutsvoorzieningskasten zijn vaak een doorn in het oog. Lelijk, vuil, gevandalizeerd door taggers, en zo meer. Je kan er niet naast kijken. Lokale kunstenaars en artiesten gingen op initiatief van schepen Christ Meuleman aan de slag om deze monotone en aartslelijke elektriciteitskasten om te toveren in kunstwerkjes.  De kastjes vertellen elk een uniek verhaal rond het thema ‘vrijheid’. Een heel breed thema waarin de lokale artiesten volledig hun eigen fantasie konden gebruiken.

Treepack is een kunstenaarscollectief, gespecialiseerd in muurschilderingen en street art-projecten. Met een netwerk van meer dan 200 artiesten coördineren ze kunstprojecten en werken ze concepten op maat uit. Ze werken dag in dag uit om een aangename sfeer en beleving te creëren in publieke ruimtes, en juist om die reden deed gemeente Oosterzele beroep op de expertise van Treepack om de saaie elektriciteitskastjes aan te pakken.

Elektriciteitskastjes zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar vaak vervuilen ze het straatbeeld, trekken ze vandalisme aan of zijn ze een doorn in het oog. Tour Elentrik is in het leven geroepen om deze lelijke objecten om te toveren tot een canvas voor lokaal en professioneel talent. Er werd gekozen om rond het thema ‘vrijheid’ te werken, wat heel toepasselijk is voor deze bizarre tijden. Wat je uiteraard eens moet ontdekken in eigen gemeente, is de Tour Elentrik – wandeltocht.  Een ideale uitstap. Alleen daarheen dus. Ontspanning én kunst.  Een aanrader.  (mvdv, foto’s ddl)

Download de route als afdrukbare kaart (.pdf)      Download de route als afdrukbare kaart (.pdf)    De route op Street Art Cities