dames vgo oosterzele

Damesploeg Voorwaarts Gijzel Oosterzele (2 de prov. B) is de terechte kampioen

De Grote VGO – show met 48 op 48 én 137 doelpunten

Wat een fantastisch seizoen heeft de damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele afgewerkt. Alle duels gewonnen! Suprematie tot en met. Ook op de laatste speeldag van de competitie 2021 – 2022 heeft VGO in 2 de provinciale B zijn naam van killer alle eer aan gedaan. Een knap voetballend VGO boekte zijn zestiende zege, het blikte RSC Denderleeuw in met 0 – 8. Foutloos parcours, met 48 op 48 punten. Meer dan een klasse te sterk voor zijn tegenstrevers. Van het kastje naar de muur gespeeld. Showtime op elke wedstrijd. De VGO – dames leverden dit seizoen een prestatie af waar gans de club trots op kan zijn. ‘We hebben de titel, dat is zo mooi voor de club’, klinkt het heel feestelijk bij de sportieve dames in Oosterzele.
Dominant tegen elke ploeg. Furieus schoten de VGO – dames uit de startblokken met een 0 – 6 in Serskamp – Schellebelle, getipt als titelkandidaat. De week daarop thuis  7 –  0 tegen Osene – Sportief. En ga zo door. Voortdurend pressing, hoge balcirculatie, branie, veel beweging, gefocust in alle duels. Kortom, de  VGO – dames leverden dit seizoen een topprestatie. Ongezien in Oosterzele, een team dat in de competitie al zijn wedstrijden wint. Van dit voetbal kan je alleen maar fan zijn. Slechts twee tegendoelpunten, maar voorts clean – sheets, zeg maar ‘De Grote VGO – show’. Gevaarlijk voor doel, onverzettelijk in de strook tussen middellijn en zestienmeter, balvast in alle zones. De dominante dames scoorden maar liefst 137 doelpunten. Ronduit fantastisch. De terechte kampioen. De vier trefwoorden: clubliefde, attitude, samen, goesting, zijn van toepassing op deze kampioenploeg. De damesploeg samengevat: markante clubliefde, ambitie, de vriendschapsband tussen de dames. De damesploeg  gaat volgend seizoen de uitdaging aan in Eerste Provinciale. Er wachten duels met onder andere FC Merelbeke, Borsbeke, Mariakerke, Beveren, Ninove, Evergem, Erembodegem, Waasmunster. Nog maar eens een dikke proficiat aan Naomi De Regge, Emily Mateo, Lea Van De Velde, Marieke Bizet, Jana Tomanski, Zoe Van Hecke, Anke Vermeulen, Fee Canoot, Evi Van Herreweghe, Justine Mestdagh, Shari Van Haesebroeck, Frauke De Bruycker, Anouk De Moor, Hana Marly, Louise D’Hondt, Yme Ost, Ode Vereecke, Hella Ahmed, Jolien Vander Elst.  (mvdv, foto’s ddl).