Restaurant De keukentafel in Landskouter: Van eigen moestuin op je bord

Twee zussen lanceren pop-uprestaurant met en bed & breakfast

De zussen Anna (31) en Jozefien (28) Wynants openden op donderdag 12 mei hun pop-up restaurant  De Keukentafel in de prachtige bio-tuin van hun ouderlijke woning aan de Aalmoezenijestraat. Ze serveren op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond groenten, kruiden, bloemen en fruit uit eigen tuin.

“Een paar jaar geleden waren we genomineerd voor de nobelprei van Eva Oosterzele en haalden de 2de plaats. Alle gasten zitten samen aan een lange tafel waar ze een 6-gangen menu voorgeschoteld krijgen. Bij mooi weer zetten we de tafel gewoon buiten, vlakbij de moestuin. Wie te diep in het glas gekeken heeft kan in de gezellige B&B kamers verblijven.”

“Alles is vers geplukt”, vertelt Anna, de chefkok. “Er gaat niets boven de smaak van de geoogste biologische groenten. De oogst komt uit eigen moestuin of gaan we het dag vers plukken op een plukboerderij uit de streek.”

“Dit is een nieuwe vorm van samen tafelen”, vertelt de gastvrouw Jozefien die instaat voor de bediening. “Hartelijke en authentieke bediening is voor ons veel belangrijker dan etiquette. De keuken staat symbool voor het delen van lief en leed en vooral erg lekker eten met mensen die belangrijk zijn voor je. De Keukentafel wil haar ecologische voetafdruk beperken en wil haar gasten inspireren een steentje bij te dragen aan een beter klimaat, biologische en lokale producten, zonne-energie en een eigen waterzuiveringssysteem. Ooit hopen we ons restaurant met moestuin uit te breiden met een heuse boerderij.”

Reserveren

De keukentafel

Aalmoezenijestraat 1,

Oosterzele,

Belgium

+32486401049       info@de-keukentafel.com